SVAKA TEBI ČAST! IVANA ŠPANOVIĆ: Donosim Srbiji zlato!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ivana Španović izjavila je da bi lično bila veoma nezadovoljna da u dvoranskom prvenstvu sveta u Birmingemu nije osvojila zlatnu medalju.

 

Svetska šampionka u zatvorenom u skoku udalj stigla u prestonicu. Španovićeva bila na prijemu kod predsednika, a sada je na redu veliko slavlje u Atletskoj dvorani na Banjici

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović izjavila je danas da bi lično bila veoma nezadovoljna da na minulom dvoranskom prvenstvu sveta u Birmingemu nije osvojila zlatnu medalju u skoku udalj.

 

“Konačno zlato, baš kao što ste i vi u medijima prokomentarisali. Stvarno tako mislim, posle toliko uspešnih i manje uspešnih takmičenja na Svetskim prvenstvima konačno sam uspela. Ovo je bilo takmičenje gde bih se posle devet osvojenih medalja lično osećala vrlo nezadovoljno da nisam uspela. To ne kažem zato što želim, nego smo se spremali i mislim da sam sazrela da se borim za zlato”, rekla je Španovićeva novinarima posle prijema kod predsednika Aleksandra Vučića.

Advertisements

 

Prema njenim rečima, u takvoj situaciji ostalo je samo da se koncentriše na takmičenje.
“Znala sam da sa onim što mogu da proizvedem mogu da računam na neku medalju i trudila sam se da me ništa ne poremeti i izvedem skok koji će biti dovoljan za zlato. Računala sam da će biti potreban skok od sedam metara, ali uslovi su bili takvim da je na kraju i skok manji od sedam (6,96) bio dovoljan i ujedno je vodeći na svetskoj listi”.

 

Sada sledi odmor i pripreme za Evropsko prvenstvo na otvorenom u Berlinu u avgustu, gde brani zlatnu medalju.

 

“U principu posle tri osvojena zlata na Evropskim prvenstvima opet se pojavljujem kao favorit, branim titulu, želim da se pojavim tamo, pobedim i izborim mesto u reprezentaciji Evrope za kontinenatlni kup. To stvarno želim, posle ide Dijamantska liga i još par jakih tamičenja i mitinga. Sad mi je bitno da se malo odmorim, odmorim stopalo, a kad krenu priprema znamo šemu i tu nema problema”, zaključila je zlatna Zrenjaninka.

 

foto: Star sport

Advertisements

error: