SVAKA ČAST! Studenti srpskog FON-a treći na svetu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Studenti Case Study Club-a: Rastko Damnjanović, Nataša Vladisavljević, Isidora Perović, Miloš Španović pod mentorstvom prof dr Vesne Damnjanović i doc. dr Miloša Milosavljevića osvojili su treće mesto na svetskom takmičenju u rešavanju studije slučaja, javlja Brainz TV.

 

HSBC HKU Asia Pacific Business Case Competition održano je u Hong Kongu od 30. maja do 6. juna 2019. godine, piše Brainz.

 

Studenti FON-a rešavali su tri studije slučaja u prelimenarnim rundama takmičenja. Prva studija slučaja se odnosila na odnosila na strategiju geopolitčkih odnosa između Kine i Sjedinjenih Američkih Država, druga studija slučaja odnosila se na razvoj strategije upravljanja ljudskih resursima za kineskog mobilnog operatera koji ima inostrane operacije, dok je treća studija slučaja zahtevala od studenata razvoj konsultantske usluge i prilagođen pristup tržištima za put svile: One Belt One Road.

 

Studenti FON-a pobedili su u preliminarnim rundama: Alberta Univezitet iz Kanade, The Chinese University of Hong Kong, Shenzhen iz Kine, ESSEC Business School iz Francuske, City University of Hong Kong iz Hong Konga, African Leadership College iz Mauricijusa, Universitas Prasetiya Mulya iz Indonezije, Yonsei University iz Južne Koreje i University of Colombo iz Šri Lanke.

Advertisements

Od 24 tima iz celog sveta studenti FON- a nastupali su u finalnoj rundi takmičenja sa American Universitet of Beirut iz Libana, Yonsei University iz južne Koreje i Hong Kong univerzitetom iz Hong Konga. U finalu takmičenja rešavali su studiju slučaja za Ant Financial, poznatu fintech kompaniju iz Kine. Njihov zadatak odnosio se na kreiranje strategije korporativne društvene odgovornosti. Predložili su rešenje koje se odnosilo na kreiranje finansijske održivosti projekta kroz aktivno uključivanje milenijalaca da doniraju i podršku delevopera na digitalnoj platformi.

 

Prvo mesto osvojio je tim iz Hong Konga a drugo tim iz južne Koreje. Više informacija o takmičenju možete pronaći na linku: https://competition.acrc.hku.hk/

Brainz TV je platforma koja informiše o nauci, obrazovanju i kulturi. Upoznajte naše genijalce na Brainz TV, koja je deo United Media u okviru koje posluje i TV N1.

 

N1 Srbija

Foto: APS

Advertisements

error: