SVAKA ČAST! SNS POSLANIK: U našoj stranci je kriminal i užas!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Izvršni odbor Srpske napredne stranke je na vanrednoj sednici doneo odluku da isključi iz stranke Dragutina Mirkovića iz Drugovca nakon što je, na 17. sednici Skupštine grada istupao suprotno stavovima naprednjaka, na čijoj je listi i izabran za predstavnika u lokalnom parlamentu, pišu “Smederevske novine”.

 

Kako se navodi u pismu koje je smederevski odbor uputio Izvršnom odboru, njegovo isključenje se zahteva nakon uvreda i pogrdnih reči koje je izneo na račun funkcionera Srpske napredne stranke, ali i pojedinih odbornica i naglašava da je to samo poslednji u nizu njegovih ispada.

 

“Na osnovu istupanja odbornika Srpske napredne stranke Dragutina Mirkovića, koji se svojim izlaganjem oglušio o Statut Srpske napredne stranke, vređajući članove SNS-a, za šta je bio nagrađen velikim aplauzom opozicionih odbornika, kao Gradski odbor predlažemo isključenje Mirkovića iz stranke, pogotovu jer mu ovo nije prvi ispad te vrste”, navodi se, između ostalog, u pismu u koje je portal Smederevske novine imao uvid.

 

Dodaje se i da je “Mirković dobacivao sa mesta za vreme izlaganja zamenika gradonačelnika Bojana Teofilovića, pogrdno se izražavao i psovao, kao da je i dve odbornice iz redova naprednjaka nazivao pogrdnim i podsmešljivim imenima”.

Advertisements

Kako piše smederevski portal, u popodnevnom delu zasedanja, Mirkoviću, nakon navedenih ispada, predsednik Skupštine nije dozvolio da govori, zbog čega je ovaj izašao iz sale zapretivši da će započeti štrajk glađu, u čemu je, kako je rečeno, dobio podršku odbornika opozicije. Od štrajka je, ipak, kasnije odustao.

 

Prema rečima izvora bliskog gradskom odboru SNS-a, na ovaj korak stranka se odlučila pošto je ovo “samo poslednji u nizu postupaka kojima je Mirković kršio statut”, koji je, kako kažu, u ovakvim situacijama jasan i važi za sve.

 

“Mirković, koji je izabran za odbornika na listi ‘Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje’ u više navrata je za skupštinskom govornicom, tokom nekoliko prethodnih zasedanja, istupao suprotno odlukama i stavovima Srpske napredne stranke, a za takvu nedisciplinu Statut podrazumeva i određene posledice. Svako ko je član bilo koje stranke dobro zna da unutarstranački politički život tako funkcioniše, da članstvo poštuje odluke lokalnih i Izvršnog odbora i to nije nikakva novina. To važi za sve, a posebno za one koji javno predstavljaju jednu političku grupaciju”, rekao je sagovornik Smederevskih novina.

 

N1 SRBIJA

 

Advertisements

error: