SVAKA ČAST! Rusija i Kina NE DOZVOLJAVAJU Kosovu da uđe u SVETSKI INTERPOL!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Samozvano Kosovo najverovatnije ni u septembru neće postati članica Interpola, jer Srbija uza sebe ima jake saveznike – Rusku Federaciju i Narodnu Republiku Kinu!

Šiptarima nikako ne ide naruku što je domaćin ovogodišnjeg zasedanja Generalne skupštine Interpola Peking, a tom međunarodnom organizacijom predsedavaće Rusija.

Sednica Interpola održaće se od 26. do 29. septembra, a Kosovu za članstvo treba 127 pozitivnih glasova, odnosno dve trećine od ukupno 190 zemalja članica.

Ministar policije i potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović kaže za Informer da Srbija preduzima sve napore kako bi i ovaj put sprečila lažnu državu Kosovo da uđe u Interpol.

Advertisements

Jaki saveznici

Predstoji nam teška borba, ali ćemo se suprotstaviti svim diplomatskim sredstvima

Nebojša Stefanović, ministar policije

– Svesni smo da nam predstoji teška borba, ali ćemo se suprotstaviti svim diplomatskim sredstvima. Za nas je svakako od velikog značaja što će se o ovoj inicijativi odlučivati u Pekingu i što će Generalnom skupštinom predsedavati Rusija. Sa obe zemlje imamo tradicionalno dobre, prijateljske odnose, nijedna ne priznaje Kosovo i imaju važnu ulogu u procesu odlučivanja – kaže Stefanović i podseća da su obe države dale ogroman doprinos 2015. godine da se spreči prijem samozvanog Kosova u Unesko.

informer

Advertisements

error: