SVAKA ČAST! Narod se okuplja, ne daju da se dalje seče drveće

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Jučerašnja seča drveća na Ušću i Kalemegdanu zbog gradnje Gondole, Žičare ili kako god da su onu skalameriju nazvali Vesić i kompanija – očigledno je imala veliki negativni odjek i to širom Srbije.

 

 

Zato su danas građani, između ostalih i organizatori protesta „1 od 5 miliona“ odlučili da izađu na Kalemengdan i na Ušće i spreče dalju seču stabala na ove dve lokacije u Beogradu.

Plan je da se svi građani koji žele okupe na Platou u 16:30 i da odatle krenu na dve lokacije. Predviđeno je da se prvo ide na Kalemegdan, a ako bude potrebe, biće blokiran i Novi Beograd – stoji u eventu koji se pojavio na društvenoj mreži Fejsbuk.

Advertisements

 

https://www.facebook.com/events/1152044311639411/

Pozivamo sve Beograđane da se pridruže ovoj akciji. Ako se danas okupi makar 10 deo ljudi koji svake subote dolazi na proteste, vrlo je verovatno da će radnici koji uklanjaju drveće morati da prestanu sa radom i, makar na određeno vreme, odustanu od ovog uništavanja zelenila u glavnom gradu.

 

Podsećamo, pored toga što je uništeno drveće na ove dve lokacije, zbog izgradnje gondole je srušen čak i deo zidina na Kalemegdanu!

 

GERILA.RS 

FOTO: TANJUG

 

Advertisements

error: