SVAKA ČAST LJUDI! Loznica na bilbordima promoviše najbolje studente i učenike grada!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Loznici su osvanuli bilbordi sa devet najuspešnijih učenika koji su u proteklom periodu pokazali izuzetne rezultate na različitim državnim i inostranim takmičenjima, ali i olimpijadama znanja.

U gradskoj upravi, kažu, da su na ovaj način želeli da ih predstave sugrađanima i ukažu na značaj obrazovanja.
Andrija, Petar, Đurđina, Miloje, Bojan, Dimitrije, Andrijana, Jovan i Marta su ponos Loznice.

Njih devetoro su učenici osnovnih i srednjih škola, ali i studenti. Višestruko su nagriđavani iz fizike, matematike, muzičke kulture. Njihove fotografije postavljene na nekoliko bilborda u gradu, Lozničani kažu, najlepša su slika ovih dana.

 

Treba decu vaspitavati, učiti i pomagati da što bolje uče”, kaže Petar Lazić.
“I na svakom ćošku i koraku treba, jer oni su zaslužili”, kaže Zlatija Lazović.

“Treba promovisati, ja lično mislim da imamo pametnu decu”, kaže Rade Srdanović.

Dimitrije Pavlov, učenik druge godine lozničke Gimnazije, do sada je iz fizike osvojio devet republičkih nagrada i medalju na Međunarodnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi. Ništa manje uspešna je i Đurđina Spasojević koja priznanja niže kao učenica Muzičke škole.

Advertisements

 

“Osećaj je lep, jer lepo je znati da neko ceni uspeh i trud koji ste uložili”, kaže Dimitrije Pavlov.

“Samo mi čestitaju, isplatio se taj neki moj trud, nisam očekivala u početku, ali mnogo mi znači i presrećna sam zbog toga”, kaže Đurđina Spasojević.

Promocija njihovih uspeha, psiholozi kažu, trebala bi pozitivno da utiče i na druge.

“Pretpostavljam da je želja da se ohrabre učenici osnovnih i srednjih škola da prikažu svoje stečeno znanje i u školi i van škole”, kaže Jovana Šćepanović, psiholog.

 

Gradske vlasti od 2000. godine stipendiraju najbolje učenike i studente. Samo u prošloj godini novčanu pomoć dobilo je njih dvestadvoje.

“Mi duboko cenimo rad ovih mladih ljudi. U budžetu smo predvideli 14 miliona za stipendiranje njihovo u 2017. godini”, kaže Ljubinko Đokić, pomoćnik gradonačelnika.

U 2016. godini loznički đaci na republičkim takmičenjima osvojili su 107 nagrada. Na međunarodnim olimpijadama učestvovalo je i dobilo priznanja njih devetoro.

 

KURIR

Advertisements

error: