SVAKA ČAST! KUSTURICA PORUČIO OBAMI: Ako je pravoslavlje sekta, ti mi ličiš na majmuna!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nakon što je američki predsednik Barak Obama rekao u jednoj emisiji na američkom tržištu da Amerikanci nikad neće razumeti Ruse, zato što oni praktikuju pravoslavlje, pravoslavlje je sekta, oglasio se i Kusturica.

Kusturica je Obami (odlazećem predsedniku SAD) poslao malu, kratku ali jasnu poruku. Poruku prenosimo u celosti:

 

DRAGI, Obama. Čuo sam da si pravoslavlje nazvao sektom. Da si sve pravoslavce a pogotovo Ruse uporedio sa satanistima. Rekao si da ti je teško zamisliti da se družiš sa nekim, samo zato što je pravoslavac. Pa, da ti kažem nešto, odlazeći predsedniče Zapadnog sveta.

Pravoslavlje je starije od tvoje zemlje, pravoslavlje nije sekta, već unija vere koja uništava sekte koje ti i tebi sličnima stvarate po čitavom svetu. Možda je za tebe pravoslavlje sekta, ali za mene i milione pravoslavnih vernika ti ličiš na majmuna.

Advertisements

 

Ova vest proširila se brzo društvenim mrežama, a portal Dnevni Žurnal pokušao je da utvrdi da li je proslavljeni režiser Kusturica zaista ovo izjavio. Za sada nismo uspeli dobiti tačan odgovor. Zanimljivo je da je u periodu ove izjave i u toku Kustendorf, filmski festival na Mokroj Gori.

Tako da je moguće da ova izjava nije došla iz njegovih usta!

Diplomata Milovan Mrkić u razgovoru za naš portal ističe da ni on ne zna da li je Kusturica zaista ovo izjavio, ali napominje da je (ukoliko je zasita istina) to najmornalnija reakcija na izjavu Obame koji je zaista uvredio čitav pravosalvni svet.

Mrkić sa druge strane tvrdi da nisu tačni navodi pojedinih ljudi da Kusturica ovom izjavom ugrožava odnose Srbije i SAD, jer je na prelomu dolazak nove američke administracije Trampa.

 

AGENCIJE

Advertisements

error: