SVAKA ČAST: Kovačević zbog Sergeja VRAĆA NAGRADU za životno delo

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Dramaturg Siniša Kovačević odlučio je da vrati nagradu za životno delo koju je, kako kaže, dobio pre nekoliko godina od Aleksinačkog pozorišnog festivala, zbog toga što je taj festival dva dana pre početka, odlučio da sa repertoara izbaci predstavu „Utopljena duša“, u kojoj jednu od glavnih uloga igra Sergej Trifunović.

 

„Pre nekoliko godina dobio sam nagradu za životno delo od Aleksinačkog pozorišnog festivala. Nije Sergej Trifunović neki naročiti glumac. Ne treba im on, ne trebam onda ni ja. Dakle, ovim i poštanskim putem vraćam pomenutu nagradu. Veliki je to festival za tako malo životno delo“, napisao je Kovačević na Tviteru.

Pre nekoliko godina dobio sam nagradu za životno delo od Aleksinackog pozorišnog festivala.Nije Sergej Trifunovic neki narociti glumac. Ne treba im on,ne trebam onda ni ja.Dakle,ovim i poštanskim putem vracam pomenutu nagradu.Veliki je to festival za tako malo životno delo.

Advertisements

 

Novinarka N1 Gordana Bjeletić napisala je na Tviteru da je u Aleksincu na delu spontani bojkot i da građani vraćaju karte za festival.

 

„U Aleksincu spontani bojkot. Vraćaju karte za festival iz čijeg programa je skinuta predstava u kojoj glumi Sergej Trifunović“, napisala je Bjeletić.

 

Iz Beogradskog dramskog pozorišta, čija je predstava „zamenjena“, kažu da su tako zahtevali organizatori, a predsednik festivalskog odbora Grujica Veljković tvrdi da nije reč o zabrani, već da je tako odlučeno da ne bi bilo „eventualnog sukoba interesa“, jer je Trifunovićev otac umetnički direktor festivala, pišu Južne vesti.

 

Ipak, na pitanje novinara zbog čega to nije bio problem 2016. godine, kada je Sergej imao glavnu ulogu u predstavi Voz, a sada se naprasno donosi ovakva odluka, Veljković nije pojasnio.

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: