SVAKA ČAST! Crna Gora i BIH zabranili emitovanje srpskog rijaliti programa

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Tu odluku je donela Agencija za elektronske medije (AEM) Crne Gore, a na inicijativu “Media centra”.

 

Direktor te organizacije, “Media centra” Goran Đurović rekao je da su u centru zadovoljni odlukom.

“Godinama televizije iz republike Srbije preko kablovskih operatera emituju tokom celog dana rijaliti programe u kojima se često promoviše nasilje i govor mržnje”, naglasio je Đurović.

 

On je dodao i da je uveren da AEM ne bi doneo odluku da prihvati inicijativu “Media centra” da za to nije dobila jasnu političku naredbu od vlasti.

Ministar kulture u Crnoj Gori Aleksandar Bogdanović, pozvao je prošlog meseca tu agenciju odgovornu za regulisanje rada elektronskih medija da preduzme mere zbog, kako je naveo, višemesečne negativne kampanje, koju protiv Crne Gore sprovode neke srpske televizije.

Advertisements

Iz AEM-a su ipak odluku da rijaliti programi iz Srbije budu pod šifrom objasnili kao posledicu potrebe unapređenja zaštite maloletnika, od sadržaja koji mogu štetiti njihovom fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju, navode Vijesti.

 

Podsetimo, početkom 2016. godine Savet Regulatorne agencije za komunikacije BiH doneo je odluku da se rijaliti programi i pseudorijaliti programi mogu emitovati samo posle ponoći.

“Rijaliti i pseudorijaliti programi će biti emitovani samo u periodu između 24 i šest sati. Ovo ograničenje se ne primenjuje na sadržaje koji se prikazuju uz tehničku zaštitu, kao ni na audiovizuelne medijske usluge na zahtev”, navedeno je u odluci Saveta RAK-a.

 

Savet RAK-a je usvojio predlog izmene člana 10. Kodeksa o audiovizuelnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija koji se odnosi na rijaliti programe.

 

OZONPRESS

DANAS.RS

 

Advertisements

error: