SVAK ČAST! Pokrenut TV kanal MLADIH NAUČNIKA SRBIJE!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Novi kanal o našim genijalcima – Brainz, danas je zvanično počeo sa emitovanjem programa. Nastao kao rezultat saradnje kompanije United Media i “Srpske naučne televizije”, Brainz ima za cilj da skrene pažnju javnosti na genijalne umove Srbije i njihova dostignuća.

 

“Veoma sam srećan što je United Media prepoznala potencijal projekta koji se do danas zvao Srpska naučna televizija, a od danas Brainz TV”, izjavio je dr Živojin Žika Petrović, direktor i glavni i odgovorni urednik Brainz kanala.

 

On je dodao da je inicijalna ideja bila promocija nauke, obrazovanja i kulture, kao i da su “svesno odabrali neprofitni put, verujući da je on jedini pravi za buđenje svesti javnosti o važnosti obrazovanja”.

 

“Privukli smo pažnju kompanije United Media koja, ispostavilo se, odlično razume našu misiju i želi da podrži jedan ovakav projekat, svesna njegovog šireg društvenog značaja. Tako smo, na moje ogromno zadovoljstvo, dobili partnera spremnog da uloži sve svoje snage u nauku, kulturu i umetnost Srbije, sa posebnim akcentom na ‘ambasadore’ znanja – mlade genijalce”, rekao je Petrović.

Advertisements

 

On veruje da će sadržaj Brainz kanala, kroz emisije kao što su Šampioni znanja, CV naučnika, Academy, Brainz art, kao i brojni drugi serijali u kojima će ulogu voditelja preuzeti najbolji studenti biologije, geografije, medicine, uticati na svest javnosti i doprineti popularizaciji nauke i obrazovanja u Srbiji.

 

“U isto vreme, nadam se da će operatori prepoznati značaj sadržaja koji kreiramo i uvrstiti Brainz u svoju programsku ponudu”, istakao je Petrović.

Podršku je pružila i rektorka Univerziteta u Beogradu, Ivanka Popović, koja je prisustvovala prezentaciji kanala.

 

“Velika mi je čast što imam priliku da vam se obratim u ovom značajnom trenutku kada obrazovanje dobija novo mesto u medijskom prostoru Srbije. Od izuzetne je važnosti da se uloži dodatni trud na svakom nivou i obliku školstva, a Brainz TV će, nadam se, promovisati nauku na odgovoran i istovremeno popularan način. Mladi će imati priliku da u drugim vrsnim studentima nađu uzore i probude u sebi ljubav prema nekoj naučnoj grani”, rekla je ona.

 

IZVOR: N1 Srbija / Promo

 

Advertisements

error: