Švajcarska izbacila iz reprezentacije Šaćirija!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Kako Dnevni Žurnal ekskluzivno saznaje od svojih izvora u Kući švajcarskog fudbala, njihov igrač poreklom sa Kosova, Đerdan Šaćiri izbačen je iz tima zbog nedoličnog ponašanja.

 

Šaćiri ali i njegov “kolega” Džaka bili su na udaru nakon poslednjeg Svetskog prvenstva, kada su tokom postizanja golova umesto pozrava ka navijačima Švajcarske pokazivali simbol orla velike Albanije. Ujedno je Šaćiri taj isti simbol imao na kopačkama.

 

Jedan deo javnosti u Švajcarskoj se poprilično razbesneo zbog toga da su obojica fudbalera morali na televiziji da se izvinjavaju. Mnogi sportisti i predstavnici medija su na društvenim mrežama ovo izvinjenje tumačili kao neiskreno, a podneto je nekoliko peticija i zahteva da se oni udalje iz tima. Što tada to nije urađeno.

 

Zbog ove stvari se čak i švajcarski teniser Federer umešao, on nije hteo da se svrstava na ičiju stranu ali je rekao kako smatra da “neki” sportisti moraju malo više biti zahvali što su dobili priliku da igraju za Švajcarsku. Naravno, poruka je Albancima je bila jasna.

Advertisements

 

Šaćiri je i sa Liverpulom pravio probleme na nacionalnoj osnovi zbog čega ga je često trener izvodio iz tima i to u momentima dok je Šaćiri fenomenalno igrao. Španski mediji su tada preneli tvrdnju da jedan deo navijača Liverpula zbog dobrih odnosa sa navijačima Zvezde, namerno provocira Šaćirija!

Kako saznajemo od naših izvora u Švajcarskoj, Šaćiri se nekoliko puta sukobljavao sa čelnicima fudbalske kuće a nedavno je i navodno na  svom Instagram nalogu postavio kratku poruku na kojoj je pisalo “Boli me k#rac da igram” slika je ubrzo obrisana ali su mnogi počeli da komentarišu razloge zbog takve poruke uz navodni printscreen izjave.

 

Šaćiri je po svemu sudeći izbačen iz tima, a to će javnosti zvanično biti obelodanjeno do kraja maja!

 

Izvor: DNEVNI ŽURNAL

FOTO: EPA

Advertisements

error: