ŠUTANOVAC: Vučićevi mediji dobili milione a naši demokratski nisu ništa!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Rat koji na Tviteru vode premijerka Srbije i lider demokrata nje jenjava. Povod je gašenje “Vranjskih”.

Lider demokrata je na toj društvenoj mreži objavio niz podataka o finansiranju medija iz državnog i budžeta grada Vranja, čiji su vlasnici članovi SNS i SPS.

Pre nego što je što je na tviteru reagovala premijerka Srbije, Dragan Šutanovac je objavio seriju tvitova koristeći hešteg #StojimoUzVranjske, a juče je i prisustvovao skupu podrške tom listu i njegovom glavnom uredniku Vukašinu Obradoviću ispred Vlade Srbije.

Advertisements

Brnabić je potom odlučila da podeli podatke o novcu koji su “Vranjske” dobile za medijski sadržaj na konkursima Ministarstva informisanja u prethodnih devet godina. Ona je taj sadržaj prikazala u dva perioda – od 2008. do 2012. godine (vreme vlasti DS) i od 2014. do 2017. godine.
Brnabić je istakla da je iznos od 2014. veći od iznosa dodeljenog u periodu 2008-2012. i navela: “Ali važno je da Dragan Šutanovac #StojimUzVranjske”.

Kako je objavila predsednica Vlade, iz državnog budžeta od 2014. Vranjske su podržane sa 4.475.959 dinara, dok im je grad dodelio 9.026.808 dinara. Ona je navela da je u vreme DS tom lokalnom nedeljniku uplaćeno iz budžeta 1.674.794 dinara.

Hešteg #StojimUzVranjske koristi se na tviteru kao vid podrške nedeljniku “Vranjske” nakon što je bivši predsednik NUNS-a i osnivač “Vranjskih” Vukašin Obradović stupio u štrajk glađu.

IZVOR: KURIR

Advertisements

error: