SUROVA ISTINA! – PILOT SE UBIO ZBOG BEDE: Hleb iz kasarne nosio da prehrani decu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Potresno: Pripadnik VS, koji je vozio „mig 21“, iza sebe ostavio suprugu i troje maloletne dece, najmlađi mališan još ne zna da je ostao bez oca.

 

U koliko teškoj situaciji se u poslednje vreme nalazio pilot Petrović najbolje oslikava činjenica da je sledovanja hrane iznosio iz kasarne kako bi prehranjivao decu.

Time je svesno narušavao i sopstveno zdravlje, budući da su piloti tokom obavljanja dužnosti izloženi velikom naporu, zbog čega i imaju pojačanu ishranu u odnosu na druge pripadnike VS.

Plaćao kredit za stan

Njegove kolege iz 101. brigade Vojske Srbije navodno su znale za tešku situaciju u koju je njihov kolega zapao.

– Išao je kod psihologa na razgovore. Znali su to, ali niko ništa nije uradio – kaže naš izvor.

Kako objašnjava, niko od kolega nije mislio da je situacija toliko ozbiljna.

– Vojska vodi računa o psihičkom stanju pilota. Petrović je poletao samo u specifičnim situacijama, to jest kada neko povredi vazdušni prostor naše države – dodaje on.

Finansijski problemi porodice Petrović počeli su pre tri godine, kad su podigli kredit za stan. Situacija se dramatično pogoršala nakon što mu je nedavno smanjena plata.

Advertisements

– Bio je uvek vedar i spreman za šalu. Međutim, poslednjih nedelja najbližima se činilo da se povukao u sebe. Smanjenje plate od 10.000 dinara sigurno je bilo samo okidač za veliku tragediju koja se dogodila porodici – kaže izvor Kurira.

Kako navodi, osim plate, koja je uz smanjenje i bez dodatka za dežurstva iznosila oko 78.000 dinara, porodica nije imala drugih prihoda.

– Rata kredita za stan bila je 300 evra. Uz to, još oko 130 evra iznose troškovi za struju i infostan. Tako mu je za život njih petoro ostajalo nešto više od 25.000 dinara i ponekad i dodatak za dežurstva, koji nikad nije prelazio 12.000. Očigledno da nije mogao da izdrži to što deci ne može da priušti ni najosnovnije – dodaje on.

Pozajmljivao novac

Pilot Petrović, kako kaže drugi sagovornik Kurira, pokušao je da izlaz nađe tako što je novac ulagao u berzu.

– Nažalost, to je bio još veći promašaj. Umesto da stanu na noge, porodica se samo još više zadužila. Njegovi roditelji prodali su nekretninu da bi uložio, ali kako to nije bilo dovoljno, novac je i pozajmljivao. Nedavno su mu na naplatu stigle zelenaške menice i verovatno više nije video izlaz.

 

KURIR NOVINE

Advertisements

error: