SUROVA ISTINA! Narod ne voli patrijarha Irineja jer se ulizuje političarima i Vatikanu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Čini se da u Srbiji postoji ubrzano udaljavanje naroda od crkve, ili možda je bolje reći crkva se udaljava od naroda.

Ovo je sve nažalost najavio i nekadašnji patrijarh Pavle.

Međutim u čemu je problem? Pre svega moramo da razdvojimo crkvu od Boga. Ako neko ne voli crkvu i njihove laži, zloupotrebe, bahaćenje to ne znači da čovek ne voli i Boga ili ne veruje u nešto više. Jednostavno čak i u Bilbiji je stajalo da je Isus Hris bio besan na vernike i popove na Zemlji jer su od crkve napravili vašar i biznis.

Nažalost ista stvar se i danas dešava u modernom vremenu.

Advertisements

Nakon patijrarha Pavla koji je imao ogromno poštovanje ne samo pravoslavaca, već i ostalih religija, dobili smo patrijarha Irineja koji je izazvao ogroman prezir. Pre svega u medijima je bilo kontroverzi od samoga početka. Način na koji je Irinej postao patrijarh je sam po sebi čudan. nogi su tvrdili da se  u izbor poglvara SPC tada umešao Boris Tadić i šef obaveštajnih službi pokojni Miki Rakić.

Irinej je tako postao omražen i kod onih najvernijih pravoslavaca jer je postao drveni advokat sadašnjeg režimu. Nije se ujedno ni pobunio protiv pedofilije u crkvi, nije disciplonivao bahate vladike čiji vozni park vredi milione evra. Ujedno jedan je od najglasnijih zagovornika saradnje sa Vatikanom, što se danas popularno zove Ekumenizam, tjs stvaranje jedne svetske religije, može se reći.

Kažu da je crkva jedan od državnih stubova Srbije. U tom slučaju mi smo taj stub izgubili.

 

Izvor: Dnevni Žurnal / Miloš Ćupurdija

Advertisements

error: