SUKOB MRKE I ČANKA NA PINKU: Debeli lopove, izdajniče, stoko, marš!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

BEOGRAD – Lider Socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić ušli su jutros u žestoku raspravu oko predloga za podizanje spomenika Slobodanu Miloševiću, toliko da u jednom trenutku nisu štedeli “komplimente” na račun sagovornika.

 

Mrkonjić je, naime, gostovanje u jutarnjem programu započeo izlaganjem teze zašto pokojni predsednik SRJ zaslužuje pomenutu inicijativu, istakavši da je to, pre svega, ideja mladih socijalista koja je sada ponovo aktivirana.

“Drago mi je da je Čanak sa mnom u emisiji ovde, mi se mnogo dugo znamo. On je uvek besio Slobu, hapsio mene, ja sam hapsio njega, branio Slobu… Nemamo ništa protiv drugih argumenata, ali tražimo činjenicama da se borimo. A država ima prava da ravna sve to”, podvukao je Mrka, napravivši uvod svom političkom oponentu da izloži suprotan stav.

 

Predsednik LSV je potom ironično naveo da spomenik jeste dobra ideja, pogotovo za “tako veliku ličnost kao što je bio Milošević”.

“Njemu treba posvetiti čitav muzej u kojem bi bile mape sa kojih su Srbi iseljeni za vreme njegove vladavine ili Ustav iz 1999. godine koji je u svom poslednjem članu imao smrtonosni hitac, jer se njime formalno-pravno Srbija prva otcepila iz Jugoslavije. Usledile su nasilne mobilizacije, ratovi, inflacije, i ja sam nasilno bio mobilisan, pa su bila varanja građana preko banaka i zajmova… Sve to je vodilo ka tome da Srbija izinicira ideju podele Bosne koja je vođena preko delegacija koje su razmenjivali Milošević i Tuđman. Jedino pravo u toj farsi ratova su zgarišta i zbegovi ljudi. Zato sam smatrao da je odmah posle 5. oktobra bilo neophodno zabraniti SRS, SPS, Jugoslovensku levicu i Stranku srpskog jedinstva, a njihova rukovodstva lustrirati i članstva raspustiti”, bio je oštar Čanak.

Advertisements

“Ti tu sad, na tom istom Trgu, predlažeš da bude memorijalni centar Miloševiću, prepuštam ti, ti si umetnička duša! Imaš talenta da uđeš u jednu humorističku emisiju. Da krenemo malo o tebi – 5. oktobar koji si ti predvodio je najgori datum u novijoj istoriji. Ja razumem Nenada, on je dosledan u svojoj političkoj orijentaciji i na Slobodanu može da dobije političke poene, mada sve manje i manje. Evo na sutrašnji datum je počelo bombardovanje njihovih partnera, dok su se oni krili po Budimpešti. Ti si bio naistaknutiji član DOS, najdeblji, najkorpulentniji. Jesi hteo da me hapsiš, da na meni isprobaš novu maricu”, pitao je Mrkonjić, što je Čanak i potvrdio.

 

“Ne damo ti da cepaš Srbiju, ti si čuveni srbomrzac”, oštro je završio Mrka.

“Vi mi ne date? Sreća vaša što nikad i nisam hteo”, zaključio je Čanak.

 

KURIR

Advertisements

error: