SUKOB GENERACIJA U SRBIJI! – Mladi PROTIV Vučića, stariji i penzioneri ga PODRŽAVAJU!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Srbija je trenutno izuzetno podeljena država u političkom smislu, ali ne po partijama već po generacijama.

Tako je!
Po prvi put od nekadašnjeg Tita, ponovo je došlo do sukoba generacija i jedan lider i političar nalazi se u veoma teškoj poziciji. Sa jedne strane ima gomilu mladih, nezaposlenih, studenata, mladih privrednika koji su  uglavnom protiv aktuelne vlasti. Sa druge strane ogroman broj penzionera i starih, podržava premijera u nameri da istraje u svojoj političkoj borbi.

Ali, glavno pitanje. Ko je tu na kraju u pravu?

Odgovor je najverovatnije, niko. I jedni i drugi su na udaru političke elite, koja više nego ranije zloupotrebljava svoju moć, čime dolazi do velikih sukoba i podela. Ali i siromaštva i beznađa.

Advertisements

Mladi su protiv toga, ali njihova borba ne postoji. Odlučili su da postanu pasivni i da se jednostavno isključe iz političkog života jer ih to ne zanima. Sa druge strane, imamo starije generacije koje su i dalje spremne da se bore za političke ideale i da danima putuju iz grada u grad da bi podržali svog lidera. Problem u tome je što su pogrešnog lidera izabrali.

Tako da kada izračunate sve, “vata” mu se na isto.

Jedino pravo pitanje mora da glasi: KAKO pomiriti generacije i ujediniti narod ka istom cilju!? Da li je to uopšte moguće sa Srbima danas?

 

IZVOR: Dnevni Žurnal / Miloš Ćupurdija

Advertisements

error: