Sudija koji je nameštao mečeve je na slobodi!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Srđan Obradović, uhapšen pod sumnjom da je zloupotrebio položaj, braniće se sa slobode.

 

FUDBALSKI sudija Srđan Obradović, uhapšen pod sumnjom da je zloupotrebio položaj, odnosno na fudbalskom meču između subotičkog Spartaka i niškog Radničkog, dosudio sumnjiv penal, juče kasno popodne je pušten iz pritvora Okružnog zatvora u Novom Sadu.

Pročitajte još: SUDIJA OBRADOVIĆ: Svirao sam penal jer sam video igranje rukom

Arbitrov branilac, advokat Goran Karadarević, potvrdio je “Novstima” da je njegovom klijentu ukinut pritvor i da će se u daljem postupku braniti sa slobode.

Advertisements

 

U dosadašnjoj istrazi koja se vodi u Posebnom odeljenju za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, kako saznajemo, saslušani su svi svedoci, tako da su prestali razlozi za Obradovićev dalji ostanak u pritvoru.

 

Pored toga, pregledan je i snimak utakmice koja je prenošena na televiziji, a koji se takođe nalazi u sudskim spisima. Svedoci su se, po nezvaničnim saznanjima, između ostalog izjašnjavali i o onome što su zabeležile kamere na terenu.

 

Deliocu pravde na travnatom terenu na teret se stavlja da je na meču između Spartaka iz Subotice i niškog Radničkog, odigranom 13. Maja u Subotici, zloupotrebio službeni položaj. Ta zloupotreba se, kako saznajemo, ogleda u tome što je svirao penal za domaću ekipu i domaću ekipu i na taj način kako se sumnja, subotičkom prvoligašu pribavio korist, odnosno bodove.

 

IZVOR: Novosti / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: