SUD PRESUDIO! Vučićević mora da plati 510.000 DINARA zbog laži!

Podeli vest sa drugima!
  • 93
    Shares

Advertisements

Inicijativa “Ne davimo Beograd” saopštila je da je dobila prvostepenu presudu, po tužbi protiv Dragana J. Vučićevića i dnevnog lista Informer.

 

Kako se navodi u saopštenju, tuženima je naloženo da aktivistima inicijative, Kseniji Radovanović, Dobrici Veselinoviću i Radomiru Lazoviću, na osnovu pretrpljenog duševnog bola i nematerijalne štete, zbog povrede časti i ugleda isplate po 100.000 dinara, a zbog povrede prava na autentičnost još po 70.000 dinara, što je ukupno 510.000 dinara.

 

Dodatno, tuženi su u obavezi da plate i sudske troškove u iznosu od 165 hiljada dinara.

 

Saopšteno je da je reč o jednom od serije članaka u okviru “kontinuirane kampanje organizovane sa ciljem da diskredituje aktivista inicijative”.

Advertisements

 

“U tekstu se, između ostalog, tvrdi da protesti koje je organizovala inicijativa Ne davimo Beograd treba da prerastu u nasilne demonstracije, haos, nemire, fizičke obračune, da ih organizuju EU i SAD, da su finansirani od strane Soroša i Rokfelera, da iza organizatora protesta stoje Janković, Šabić i ekstremni politički pokreti, a aktivisti inicijative prikazani su kao sluge stranog faktora, radikalna formacija koja želi da poljulja ustavni poredak, izdajnici, nasilnici, pa čak i kao neko ko bi mogao da ugrozi živote pojedinaca na vlasti”, saopšteno je.

 

Inicijativa podseća da su se, samo u prvih 100 dana od početka protesta zbog rušenja u Hercegovačkoj 2016. godine, aktivisti našli više od 40 puta na naslovnim i nosećim stranama Informera.

 

IZVOR: N1 Srbija / FOTO: Tanjug

Advertisements