SUD PRESUDIO! Vučićević mora da plati 510.000 DINARA zbog laži!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Inicijativa “Ne davimo Beograd” saopštila je da je dobila prvostepenu presudu, po tužbi protiv Dragana J. Vučićevića i dnevnog lista Informer.

 

Kako se navodi u saopštenju, tuženima je naloženo da aktivistima inicijative, Kseniji Radovanović, Dobrici Veselinoviću i Radomiru Lazoviću, na osnovu pretrpljenog duševnog bola i nematerijalne štete, zbog povrede časti i ugleda isplate po 100.000 dinara, a zbog povrede prava na autentičnost još po 70.000 dinara, što je ukupno 510.000 dinara.

 

Dodatno, tuženi su u obavezi da plate i sudske troškove u iznosu od 165 hiljada dinara.

 

Saopšteno je da je reč o jednom od serije članaka u okviru “kontinuirane kampanje organizovane sa ciljem da diskredituje aktivista inicijative”.

Advertisements

 

“U tekstu se, između ostalog, tvrdi da protesti koje je organizovala inicijativa Ne davimo Beograd treba da prerastu u nasilne demonstracije, haos, nemire, fizičke obračune, da ih organizuju EU i SAD, da su finansirani od strane Soroša i Rokfelera, da iza organizatora protesta stoje Janković, Šabić i ekstremni politički pokreti, a aktivisti inicijative prikazani su kao sluge stranog faktora, radikalna formacija koja želi da poljulja ustavni poredak, izdajnici, nasilnici, pa čak i kao neko ko bi mogao da ugrozi živote pojedinaca na vlasti”, saopšteno je.

 

Inicijativa podseća da su se, samo u prvih 100 dana od početka protesta zbog rušenja u Hercegovačkoj 2016. godine, aktivisti našli više od 40 puta na naslovnim i nosećim stranama Informera.

 

IZVOR: N1 Srbija / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: