SUD IZREKAO MOGUĆNOSTI: Marajnovićima po 40 godina zatvora za ubistvo

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Porodica Zorana Marjanovića ne mora da svedoči, ali ukoliko postane osumnjičena, preti joj kazna za saizvršilaštvo.

 

Članovi porodice Marjanović imaju status privilegovanih svedoka u slučaju ubistva snaje Jelene Marjanović i po zakonu mogu da odbiju svedočenje, ali ukoliko se eventualno dogodi da budu osumnjičeni, preti im robija do 40 godina kao saizvršiocima!

Ovo otkriva advokat Nebojša Milosavljević, koji je dobio punomoćje 11 članova porodice Krsmanović da ih zastupa u slučaju brutalno ubijene pevačice.

– Članovi porodice Zorana Marjanovića, osumnjičenog za teško ubistvo supruge Jelene, privilegovani su svedoci. Oni su po zakonu oslobođeni dužnosti svedočenja. Članovi porodice osumnjičenog mogu da se pozovu na svoje zakonsko pravo i ne moraju da svedoče. Međutim, ukoliko se eventualno dogodi da i oni budu osumnjičeni, preti im visoka kazna! Ukoliko se u slučaju teškog ubistva, kao što je ovo, dogodi da i članovi porodice budu osumnjičeni, oni se ne sumnjiče za pomoć učiniocu posle krivičnog dela, već kao saizvršioci!

Advertisements

Prema zakonu, saizvršioci su dali podjednak doprinos izvršenju krivičnog dela i za njih je propisana ista kazna kao i osumnjičenom za ubistvo. Ukliko bi se to eventualno dogodilo sa članovima porodice Marjanović, njima bi pretila kazna do 40 godina zatvora – kaže za advokat Nebojša Milosavljević.

On naglašava da je istraga na početku i da je rano i neozbiljno davati bilo kakva predviđanja ko je umešan u zločin.

– Ogroman teret dokazivanja je na tužiocu. Videćemo kako će se sve odvijati. Tek sam dobio punomoćje i treba da pogledam spise. Biće vrlo važno razjasniti ko je podstrekač, a ko pomagač u ovom slučaju. U praksi se dešavalo da podstrekač dobije veću kaznu od izvršioca ubistva! Strožoj kazni podleže osoba koja nekoga navede na ubistvo, ukoliko je ubica, recimo, umobolan ili je u trenutku zločina bio drogiran – navodi naš sagovornik i dodaje da će kao punomoćnik predlagati dokaze i ocenjivati njihovu valjanost.

IZVOR: Kurir

Advertisements

error: