SUBOTIČANI U ŠOKU! Migranti su nam upali usred ručka i OTELI HRANU iz frižidera!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Sedeli smo za stolom i jeli kad su na vrata hrupili migranti. Ništa nisu rekli, došli su do frižidera, pokupili hranu i izašli iz kuće. Ostali smo zabezeknuti, kaže meštanka

Po tridesetak migranata često zauzme sedišta gradskog prevoza, a Subotičani već znaju da su to grupe koje ne žele u prihvatilište, gde imaju obezbeđenu i hranu i druge stvari, nego se kreću prema Kelebiji ili Horgošu, a ponekad prema Kanjiži. Kad nemaju kud, idu prema naseljima Aleksandrovo i Hajdukovo, gde u šumarcima nalaze zaštitu i pale vatru da bi se ogrejali i nešto pojeli.Siđu u centru Subotice da bi promenili autobus, a manje ili veće grupe okupljaju se na železničkoj stanici. Kako je nedavno istakao Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu za rad, u prihvatilištu ih trenutno boravi oko 140.
Protekle sedmice, u porodičnoj kući prema Kelebiji, višečlana porodica, s bakom, majkom i decom, ostala je preneražena, sa zalogajem u ustima, usred ručka, od iznenadne posete pet-šest migranata.

Advertisements

– Sedelo je nas petoro za stolom, stara majka, deka, dvoje dece i ja, kad su se vrata otvorila i na njima se pojavilo petoro-šestoro nepoznatih tamnoputih ljudi. Ništa nisu rekli, samo su otvorili vrata, dvojica su došla do frižidera, pokupila hranu iz njega i izašla iz kuće. Sve se desilo za nekoliko minuta, bez ijedne reči. Ostali smo zabezeknuti.

 

Nije nam ni palo na pamet da trčimo za njima, ma nismo stigli ni da se uplašimo, a već su otišli. Nije nam žao hrane, nego smo kasnije mislili šta bi se desilo da su bili agresivni.
Nismo to ni prijavili policiji, ne želimo nikakve neprijatnosti, a od tada zaključavamo kapiju i usred bela dana – kaže meštanka koja je zamolila za anonimnost.

 

IZVOR: DANAS

Advertisements

error: