STVARNO? Vučićević: Srpska vojska može da kontroliše vreme!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Dragan Vučićević odgovorni urednik Informera i navodni vlasnik, poznat je po zapaljivim TV nastupima i često morbidnim i neistinim izjavama.

 

Ipak sada je otišao korak dalje.

Vučićević sada tvrdi da srpska vojska ima tajno oružje za kontrolu i modigikaciju vremenskih uslova. Iako je tačno da velike svetske sile manipulišu sa vremenskim nepogodama, sasvim je izvesno da mala Srbija nema takav projekat niti oružje.

Zanimljivo je da izgleda niko u Srbiji ne zna za ovo oružje sem Vučićevića.

Zapravo ovo ne tvrdi direktno Vučićevič več njegove novine ali poznato je da ovakva vest ne bi mogla biti objavljenja bez njegove dozvole i potvrde. Prenosimo vam u celosti šta je Informer pre neki dan pisao:

 

Jugoslavija je bila među retkim zemljama čiji su stručnjaci eksperimentisali i pokušavali da kontrolišu vremenske prilike. U međuvremenu je Vojska Srbije konstriusala projektile za kontrolu vremena, a razvijeni su u okviru tajnog projekta započetog još u vreme JNA

Prema saznanjima, Jugoslavija je bila među retkim zemljama čiji su stručnjaci eksperimentisali i pokušavali da kontrolišu vremenske prilike. Najdalje su odmakli u razbijanju oblaka i sprečavanju kiše delovanjem specijalnim supstancama, a sve je rađeno u okviru tajnog projekta koji su naučnici uključeni u rad na njemu nazivali “Gospodar kiše”.

Advertisements

Složene tehnike

Kako kaže jedan od sagovornika, ono što je započeto i donekle razrađeno u nekadašnjoj JNA, nastavili su stručnjaci Vojske Srbije i uspeli da razviju projekat do kraja…

– Nije bilo nimalo lako ovladati tehnikama efikasnog razbijanja kišnih i gradonosnih oblaka kada je to neophodno. To ni dan – danas ne mogu ni vojske mnogo razvijenijih zemalja. Ipak, na kraju je ostvaren rezultat, a sistem je prvi put, da tako kažem, zvanično isproban i upotrebljen u oktobru 2014. godine, kada je Vladimir Putin bio u poseti Srbiji – otkriva sagovornik, koji je kao visoki starešina Vojske do penzionisanja bio među oficirima zaduženim da daju logističku podršku tajnom projektu.

 

Prema rečima izvora, te 2014, Putin je kao specijalni gost prisustvovao vojnoj paradi “Korak pobednika” u Beogradu. Tada su naši stručnjaci pomenutom specijalnom metodom, kojom su ovladali, rasterali oblake i sprečili kišu iznad glavnog grada u vreme kada je smotra trebalo da počne.

Gosti, među kojima i Putin, kao i publika, ipak su morali da se sklanjaju od kiše ili kisnu, ali razlog nije neefikasnost “Gospodara kiše”, već to što je ceremonija kasnila dva sata jer je kasnio dolazak ruskog predsednika.

 

AUTOR TEKSTA: Dnevni Žurnal

Advertisements

error: