STVARNO SRAMOTA! Policajac pucao iz pištolja na svadbi pa ranio malu devojčicu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Zalutali metak ispaljen na svadbenom veselju na Tatarskom brdu u Kamenici. Goran Kelebuda (29) pucao iz pištolja na svom venčanju. Detetu povređena šaka.

SOPSTVENO svadbeno veselje preselo je mladoženji Goranu Kelebudi (29), inače policajcu iz Sremske Kamenice, a njegovoj sugrađanki, desetogodišnjoj devojčici, rođendanska žurka kojoj je prisustvovala. Ovaj čuvar reda zaposlen kao obezbeđenje u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, pucao je iz pištolja na svojoj svadbi proslavljajući venčanje, a zalutali metak je povredio desetogodišnjakinju, koja je bila u igraonici “Avantura” udaljenoj nekoliko kilometara od policajčeve kuće.

Posle nemilog događaja, devojčica je završila u Dečjoj bolnici zbog povrede šake, a osumnjičenog Kelebudu su kolege uhapsile.

U kući policajca na Tatarskom brdu, zbog svadbenog veselja i njegovog venčanja bilo je veselo, a onda je on u jednom trenutku, kako nezvanično saznajemo, pred polazak zvanica u restoran u Futog gde se održavalo slavlje, pucao iz pištolja u vazduh.

Koliko je hitaca ispaljeno, zasad nije poznato, a jedan metak iz njegovog oružja je, međutim, pogodio desetogodišnjakinju, koja je sa još dvadesetak mališana bila na proslavi rođendana organizovanog u igraonici u naselju Alibegovac. Zrno je prethodno prošlo kroz krošnju drveta, ispod kog je drvena kućica, gde se igralo dvadesetak mališana. Metak je završilo u devojčicinoj šaci, i u prvi mah nikome nije bilo jasno šta se dogodilo. Animatorka je detetu pružila prvu pomoć, i stavila zavoj na ranu.

Advertisements

Sa krvavom rukom, devojčica je odmah odneta u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, gde joj je ukazana lekarska pomoć, posle čega je puštena kući. Kasnije, sat i po, desetogodišnjakinju su roditelji doveli u bolnicu, te je zadržana.

SLEDI SUSPENZIJA
VLADIMIR Rebić, direktor policije, u nedelju je izjavio da je brzom reakcijom identifikovan počinilac ovog krivičnog dela i da će osim procedure koja je predviđena, policijski službenik biti udaljen iz Ministarstva unutrašnjih poslova do okončanja disciplinskog postupka.
– Povređenu devojčicu su prvo doveli rođaci – navode u Dečjoj bolnici. – Pritom, nisu rekli kako je došlo do povređivanja deteta, i posle saniranja povrede je puštena. Kada je drugi put dovedena, roditelji su kazali da je pogodio zalutali metak, što je podrazumevalo drugačiju proceduru i drugačiji pristup, te je slučaj odmah prijavljen policiji.

Zbog povređene šake, devojčica je smeštena na Odeljenje plastične hirurgije, nije životno ugrožena, i njeno stanje je stabilno.

IZVOR: NOVOSTI

Advertisements

error: