STVARNO GENIJALNO! Ruski astronaut obratio se srpskoj deci iz SVEMIRA UŽIVO

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Na otvaranju Nedelje ruskog filma u Srbiji „Bajke detinjstva“ desilo se nešto što niko od prisutnih nije očekivao.

 

Producent Filip Kudrijašov je priredio veliko iznenađenje svoj prisutnoj deci. Svog prijatelja kosmonauta Sergeja Rjazanskog, koji se trenutno nalazi na Međunarodnoj svemirskoj stanici zamolio je da snimi pozdrav iz svemira za decu iz Srbije koja će posetiti Nedelju ruskog filma.

„Dragi mladi gledaoci iz Srbije, poštovana gospodo, prijatelji, sunarodnici, ruski kinematografi, šaljem vam pozdrave iz Međunarodne svemirske stanice“, rekao je Rjazanski.

„Nedavno smo preleteli iznad Srbije i naravno, iznad vašeg glavnog grada — Beograda. Veoma sam srećan što svi vi prisustvujete otvaranju Nedelje ruskog filma ’Bajke detinjstva‘ jer bez bajki, bez dečje fantazije, ne bi bilo letova u svemir, ni novih otkrića ni novih uspeha. Nedelja ruskog filma u Srbiji ’Bajke detinjstva‘ se ovaj put održava u godini koja je za nas veoma posebna — šezdesetogodišnjici početka svemirske ere jer je 4. oktobra 1957. godine naša zemlja lansirala prvi veštački satelit ’Sputnjik‘. To je doprinelo početku velikog svemirskog puta.

Advertisements

Na festivalu ćete videti odlične animirane filmove renomiranih ruskih studija i igrane filmove koji su dobili brojne prestižne nagrade. Posebno bih želeo da pomenem najnoviji svemirski blokbaster ’Vreme prvih‘ o izlasku prvog čoveka u otvoreni svemir — o istoriji Alekseja Arhipoviča Leonova. Obavezno pogledajte! Možda će neko od vas poželeti da postane astronaut, prvi astronaut u Srbiji.

Da, veoma je teško biti prvi, ali će tvoje ime ostati zapisano u vremenu. Inače, današnje obraćanje iz svemira je prvo u istoriji naših zemalja. Dragi prijatelji, gledajte ruske dečje filmove, filmove koji vas uče da budete bolji ljudi. Astronaut Roskosmosa Sergej Rjazanski“.

Projekcije su namenjene najmlađima i biće održane na ukupno deset lokacija u gradu. Pored Kulturnog centra Beograd, Kulturnog centra „Vlado Divljan“, Jugoslovenske kinoteke, Doma omladine Beograd i Omladinskog pozorišta DADOV, projekcije su organizovane i u prigradskim centrima za kulturu Obrenovac, Lazarevac, Rakovica, Sopot i Mladenovac.

Organizovano je preko sto projekcija, na svakoj od pomenutih lokacija projekcije su zakazane u tri termina tokom dana.

Izvor: SPUTNIK

Advertisements

error: