STUDENTI NA ULICAMA! PROTESTI UŽIVO: Vučiću odlazi!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Građani su se okupili na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, na još jednom protestu “Jedan od pet miliona”, nakon čega su, kao i ranijih subota, krenuti u protestnu šetnju. Oni nose transparente “Hoćemo drveće, nećemo gondolu”, “Šetamo za zdraviju prirodu i društvo”…

 

Na protestu je, pre šetnje, govorio potpredsednik Narodne stranke i dramaturg Siniša Kovačević, koji je rekao da Beograđani žive u Ludogradu u kom se Nova godina slavi od avgusta marta. Jedino rešenje za Kosovo je da Vučić ode, naveo je Kovačević. On je građane pozvao ne u šetnju, već u “marš do slobode”.

 

Demonstranti će ispred RTS blokirati na dva sata ulaz u zgradu, gde će održati i “Dnevnik slobodne Srbije”.

Advertisements

Od 8. decembra protesti se organizuju svake subote u Beogradu, a zahtevi su dopunjavani. Ovo je 15. nedelja izlaska na ulice.

 

Traženo je da RTS protestima posveti pet minuta u svojim informativnim programima, da javni medijski servis jednako izveštava o svim političkim opcijama i da generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević i urednik Informativnog programa Nenad Lj. Stefanović podnesu ostavke. Prošle nedelje je održana tzv. blokada RTS, a ispred zgrade je organizovan Dnevnik slobodne Srbije.

 

N1 SRBIJA

FOTO: TANJUG

 

Advertisements

error: