STRAVIČNO! ISIS PRETI SRBIJI! Teroristi hteli kamionom da ulete u Knez Mihajlovu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Posle hapšenja Igora Despotovića, Srbina vehabije koji je planirao teroristički napad kamionom u centru Beograda po uzoru na masakr iz Barselone, nivo bezbednosti u prestonici podignut je na najviši nivo, saznaje Informer!

– Istragom je utvrđeno da je Despotović planirao da otme kamion i zaleti se u Knez Mihailovu ulicu, ali još nije do kraja utvrđeno da li je u svemu tome imao pomagače. Dok ne budemo sigurni da nam masakr više ne preti, nivo bezbednosti biće pojačan do maksimuma… – prenosi Informerov izvor, koji zbog interesa istrage nije mogao da nam otkrije više detalja.

I dok ni juče nije bilo moguće dobiti zvaničan komentar iz MUP i BIA, bivši šef policije Marko Nicović smatra da Srbiji preti velika opasnost od terorizma.

Advertisements

– Očigledno nas je ISIS postavio kao metu. To nimalo ne čudi, jer se zna da čak 5.000 ljudi sa Kosova i iz Sandžaka i BiH ratuje za ISIS. Svi oni su opasni. Osim njih, verovatno ima i “spavača” koji samo čekaju da budu aktivirani. Moguće mete napada svakako su veliki tržni centri i pešačke zone.

Srpske službe bezbednosti moraju da razmenjuju informacije sa kolegama iz država koje su imale iskustva sa terorističkim napadima. Tu pre svega mislim na Rusiju, Izrael, Nemačku, Francusku i Španiju… – zaključuje Nicović.

 

Izvor: Informer

Advertisements

error: