STRAŠNO! Od početka godine u Srbiji ubijene 24 žene

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

U prva četiri meseca 2018. godine u Srbiji broj ubistava u porodičnom nasilju veći je u odnosu na isti period u prošloj godini.

 

BEOGRAD – U prva četiri meseca 2018. godine u Srbiji broj ubistava u porodičnom nasilju veći je u odnosu na isti period u prošloj godini, izjavila je danas šef odseka za prevenciju nasilja u porodici Ministarstva unutrašnjih poslova Stana Pantelić.

 

Ona je za Radio televiziju Srbije rekla da je od početka godine ukupno 24 osobe ubijene su kao žrtve nasilja u porodici, dok je u istom periodu prošle godine bilo ukupno 18 osoba žrtava.
Pantelić je rekla da je ove godine do kraja aprila bilo 18 žena žrtava porodišnog nasilja, i šest muškaraca.

Advertisements

 

“Tačno je da je ženski pol više ugrožen ovim krivičnim delom nasilja u porodici, ali takođe je i dosta muškaraca”, kazala je ona.

 

Prema njenim rečima, kada se govori o ubistvima u porodici, uglavnom su to ranije činili supružnici, međutim u poslednje vreme je slučaj da su žrtve majke, a ubice deca.

 

Prema njenim rečima, Zakon o sprečavanju nasilja u porodici je dobar i zaista se primenjuje, a kako je istakla, i efekat primene je dobar i uglavnom se odnosi na preventivni rad policije i drugih državnih službi.

“Smatram da je zaista primenjiv, jer smo mi prošle godine izrekli oko 13.808 hitnih mera koje taj zakon predlaže, kao što su iseljenje učinioca i mera komunikacije učinilaca”, kazala je Pantelić.

 

NOVOSTI

Advertisements

error: