STRAŠNO! Majka i ćerka koje su pretile Vučiću mogle bi dobiti kaznu zatvora 10 godina!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Pripadnici kruševačke policije priveli su danas dve ženske osobe i odredili im policijsko zadržavanje zbog pretnji upućenih preko društvene mreže Fejsbuk predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i direktoru Bezbednosno-informativne agencije Bratislavu Gašiću, nezvanično saznaje Radio-televizija Kruševac.

 

Radi se o D.M, koja ima 40 godina i o njenoj ćerki M.A, staroj 22 godine, obe iz mesta Jasika, kod Kruševca.

Prema informacijama RTV Kruševac, one su uhapšene zbog osnovane sumnje da su počinile krivična delo ugrožavanje sigurnosti iz člana 138 Krivičnog zakona, kao i krivično delo proganjanje iz člana 138a.

Advertisements

Zbog opiranja prilikom privođenja, optužene su i za krivično delo napad na ovlašćeno službeno lice iz člana 323 Krivičnog zakona Republike Srbije.

Kruševačka policija postupala je na osnovu naloga Osnovnog javnog tužilaštva u Kruševcu i Tužilaštva za visoko-tehnološki kriminal u Beogradu

Kako smo ranije pisali u planu je da se usvoji pposeban zakon kojim bi se oni koji budu pretili državnim činovnicima smrću, kažnjavali na kazne zatvorom u trajanju od 10 godina. No za sada ovaj zakon nije unet čak ni u rapsravu unutar Skupštine Srbije, ali bi se tamo mogao naći sledeće godine.

IZVOR: N1 SRBIJA / DNEVNI ŽURNAL

Advertisements

error: