ŠTRAHE IZ AUSTRIJE: Albanci palili SRPSKE SVETINJE, nepravda prema Srbima mora se ispraviti!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Lider Slobodarske partije Austrije Hajnc-Kristijan Štrahe saopštio je danas, na 13. godišnjicu pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji, da nepravda nad Srbima mora biti ispravljena, a počinioci kažnjeni.

 

– Vreme je da se nepravda nad Srbima ispravi i počinioci i organizatori pogroma privredu pred lice pravde – istakao je Štrahe u saopštenju.

– Sećamo se pogroma na Kosovu i Metohiji. Ovog 17. marta je 13. godišnjica početka sistematskog progona hrišćana. Dok EU bez reči gleda nasilje nad hrišćanima, podržavaju bogate države Bliskog istoka čak ciljano radikalno islamističke snage – naveo je Štrahe.

Advertisements

Štrahe podseća da je do sada više od 150 crkava i manastira, koji su bili pod zaštitom Uneska opljačkane i zapaljene.
Često se, kako dodaje, napadaju hrišćani, i čak moraju da strepe za svoj život, a pod međunarodnim nadzorom, pod kojim se nalazi trenutno ova srpska teritorija, sprovodi se progon i tlačenje Srba od strane ekstremističkih Albanaca.

– To se ne sme događati. Dosadašnji zločini ne mogu se učiniti nepočinjenim, ali se mogu ubuduće ljudi, kao i njihovi verski objekti šititi svim potrebnim sredstvima – poručuje Štrahe.

KURIR

Advertisements

error: