STOJKOVIĆ: Ipak se ne odričem Srbije i pasoša

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Fudbalski klub Partizan izdao je saopštenje povodom izjava svog golmana Vladimira Stojkovića posle 158. večitog derbija.

 

Na semaforu je posle 90 minuta u 158. večitom derbiju pisalo 1:1, a sporni trenutak se dogodio u 73. minutu, kada je sudija Grujić, nakon konsultacija sa asistentom Nenadom Đokićem priznao pogodak Ričmonda Boaćija za Zvezdu. Ostala je nedoumica da li je lopta prešla gol-liniju.

Golman Partizana Vladimir Stojković je posle meča dao kontroverznu izjavu u kojoj je najavio da će se odreći srpskog pasoša zbog, po njegovom mišljenju, sramotnog suđenja. U ponedeljak je ipak došlo do promene mišljenja reprezentativnog golmana.

 

Saopštenje FK Partizan prenosimo u celosti.

Advertisements

“Uprava FK Partizan, nakon sastanka sa igračem Vladimirom Stojkovićem, želi da ukaže javnosti da su izjave našeg igrača, date neposredno nakon 158. derbija, plod afekta usled nepojamne sudijske nepravde kojom je utvrđen njegov konačan rezultat.

Vladimir Stojković izražava i lični otklon usled nepromišljenog i neprimerenog dela svoje izjave i ističe da se nikada ne može i neće odreći niti svoje države niti svog pasoša jer je nebrojeno puta do sada našu zemlju reprezentovao na najsvetliji i najdostojanstveniji način, neretko i kao istinski junak velikog broja utakmica fudbalske reprezentacije Srbije.

 

Kao vrhunski sportista, osetljiv na nepravdu, on vrlo dobro zna da se politika i sport razilaze baš tamo gde nastaju fudbalske legende a naš golman, najbolji kojeg je Srbija imala u poslednje dve decenije, zaslužan za dva plasmana reprezentacije na SP u fudbalu, to svakako jeste.

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: