STEFANOVIĆ UŽIVO: Izbacili smo ih sve iz zgrade RTS-a

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Policija je izvela sve one koji su nasilno ušli u zgradu Javnog servisa, rekao je večeras ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

 

– Situacija je pod kontrolom. Izvedeni su svi koji su upali i demolirali Javni servis. To je urađeno na miran i ozbiljan način bez prevelike upotrebe sile i zaštitili smo sve zaposlene. Poštujući zakon zaštitli smo sve i izbacili one koji su hteli da ugroze bezbednost. U svakom narednom ovakvom incidentu reagovaćemo isto i nećemo dozvoliti nikome u Srbiji da ugrožava bilo kome u Srbiji niti da preti – rekao je Stefanović.

 

– Isto tako i u svakom budućem slučaju policija će postupati po zakonu i neće dozvoliti nikome da nasiljem bilo šta rešava, niti da ugrožava ljude niti da preti novinarima – kaže Stefanović.

Kako kaže, policija je na miran i ozbiljan način rešila situaciju, ali je bilo mnogo napada na pripadnike policije.

– Najoštrije osuđujem napade na policiju, na ljude koji rade svoj posao – rekao je ministar u vanrednom obraćanju.

Advertisements

 

Ministar ističe da je policija odradila posao na normalan i pristojan način. Kaže da je jedina molba za proteste bila da slobodno šetaju, ali da se ne koriste nasiljem.

– Ne smete razbijati, uništavati imovinu, upadati u objekte. Večeras su uradili sve to i ne mogu da verujem da su to uradili. Zato pozivam da prekinu sa pozivima na nasilja. Mislio sam da imaju više razuma. Znam da imaju drugačije stavove, da su nervozni jer nemaju podršku građana, ali to ne znači da treba da lome i ruše – kaže ministar.

 

Ministar je istakao da ima više prijava incidenata, ali i da je jedno lice za sada privedeno, jer je fizički napalo policajca i automatski je privedeno na saslušanje.

– Nikada nikome u Srbiji neće biti dozvoljeno da nasiljem rešava bilo šta. U narednim danima će javnost znati sve o učinjenim krivičnim delima. Čestitam liderima opozicije da su najveću podršku dobili od Tačijevih i Haradinajevih medija – rekao je ministar Stefanović.

 

PINK.RS

FOTO: PINK

 

Advertisements

error: