Stefanović: Pustili smo skoro sve koje smo nedavno hapsili

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da su mnogi od uhapšenih u nedavnoj policijskoj akciji pušteni na slobodu i za to okrivio pravosudne organe.

 

Stefanović je rekao da zna da bi ljudi voleli da za dve nedelje budu okončani procesi protiv kriminalaca.

“Ali samo mi kažite u kojoj zemlji tako ide. Gde imate vrh organizovanog kriminala kojeg lično uhvatite na ulici da on diluje drogu ili nosi kilogram droge u kolima, pa ga vi zaustavite i evo vam kilogram droge, super, 20 godina zatvora”, upitao je Stefanović

 

.On je kazao da i kada policija uhapsi ljude sa oružjem koji nemaju dozvolu, sudovi ne odluče da ih zadrže.

“Vi kažete pušteni su. Nažalost jesu. Da se ja pitam ne bih ih pustio nikad. Apsolutno krivim pravosudne organe”, kazao je Stefanović.

Stefanović je dodao da je “taj koji može da pusti kriminalce sa ilegalnim oružjem da se šeta po Beogradu neodgovoran”.

Advertisements

 

“Sudovi mogu da sude kako hoće, a to samo dokazuje da smo u pravu kada tražimo pooštravanje sankcija”, kazao je Stefanović.

Stefanović je 11. januara na konferenciji za novinare izjavio da je u obimnoj akciji policije uhapšeno oko 150 ljudi, a raspisana je crvena Interpolova poternica za Filipom Koraćem.

Sud da odluči da li će policija učestvovati u rušenju bespravnih objekata
Ministar Stefanović je izjavio da će zatražiti od nadležnog tužioca i sudije za prekršajne postupke mišljenje da li policija treba da učestvuje u rušenju bespravnih objekata.

 

On je novinarima rekao da je nemoguće da postoje dva zakona koji na različite načine uređuju istu oblast, te da bi trebalo da pravosuđe odluči šta činiti.

“Neka rade kako kažu nadležni organi”, kazao je Stefanović.

On je rekao da misli da će slučaj bespravnog objekta na Kopaoniku brzo biti rešen.

 

N1 SRBIJA

FONET

 

Advertisements

error: