STEFANOVIĆ: Povećaću plate policajcima za par hiljada

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da će svi zaposleni u MUP-u sledeće godine imati veće plate.

 

“Svi zaposleni u MUP će imati veće plate, neke nepravde smo ispravili, neki zaposleni će imati povećanje i od 15, 16, 17 odsto”, rekao je Stefanović za Pink.

Navodeći da su pripadnici policije tokom 2018. dobili nove čizme, patrolna i terenska vozila i marice, Stefanović je rekao da će se i u narednoj godini nastaviti opremanje policije te da će, između ostalog, biti nabavljena i četiri nova helikoptera.

 

Ministar je rekao i da će u 2019. godini u MUP-u biti zaposleno više od 1.500 ljudi.

Advertisements

Stefanović je rekao i da su u pojedinim mestima administrativni izvršioci sa srednjom školom imali veće plate od komandira vatrogasno spasilačke jedinice i da će takve nepravde biti ispravljene.

“U narednoj godini ćemo ispraviti takve nepravde, ali će svi zaposleni u svim sektorima u MUP imati veće plate u 2019. godini nego što su imali u ovoj”, ponovio je Stefanović.

 

On je rekao da je zadovoljan radom MUP-a i policije, ističući da i građani prepoznaju njihove napore.

Rekao je da je primećen trend smanjenja opšteg kriminaliteta, da je drugu godinu za redom zaplenjeno više od četiri tone narkotika, te da 2.700 policajaca uključeno programe koji se tiču bezbednosti dece.

 

KURIR.RS / FOTO: Tanjug

 

Advertisements

error: