STEFANOVIĆ: Narode mirno spavaj, pohapsili smo 150 kriminalaca danas!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Više desetina osumnjičenih uhapšeno je jutros u obimnoj akciji prilikom koje je policija upala u nekoliko stotina kuća i stanova. Među privedenima su i Nebojša Stojković Stojke, Zvonko Mateović, Zoran Hadži Jovanović, Vladimir Karan, Ljubiša Lindo, V. Vukotić, Jovanović…

 

Tim povodom ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministarka pravde Nela Кuburović obratili su se javnosti u Palati Srbija i saopštiti detalje akcije.

Stefanović je rekao tokom policijske akcije zadržano 150 lica koje se dovode u vezu sa nekim od najtežih krivični dela u Srbiji.

“S obzirom da pretresi negde i dalje traju, ne mogu da vam kažem gde ćemo sve imati dovoljno dokaza za sudske postupke. Međutim, tokom ove akcije država je podigla crvenu Interpolovu poternicu za Filipom Koraćem zbog sumnje da je izvršio i učestvovao u organizaciji nekih od najtežih krivičnih dela”, rekao je Stefanović.

 

On se zahvalio i ljudima iz policije koji su našli način da pronađu dovoljno dokaza i svedoke za podizanje crvene Interpolove poternice.

Advertisements

On je dodao da država neće stati u progonu onih koji se bave najtežim krivičnim delima i trgovinom narkoticima.

“Poseban udarac ćemo imati na one koji se bave krivičnim delima u vezi sa nasilje i ubistvima”, rekao je ministar. Stefanović je dodao da će naglasak države biti na “stalnoj akciji” koja će doprineti da se ovi ljudi ne osećaju lagodno i ne budu mirni na teritoriji Srbije.

 

“Imaćemo stalni pritisak policije i tužilaštva na sva lica koja se sumnjiče za teška krivična dela. MUP i Ministarstvo pravde će sutra predložiti predsedniku Srbije izmene zakona koje će omogućiti efikasniju borbu protiv kriminala i pooštriti sankcije za razna krivična dela”, rekao je Stefanović.

Ministarka pravde Nela Kuburović rekla je da su analize pokazale to da su sudovi odustajali često od teške kaznene politike, da bi se u većini slučajeva dodeljivale uslovne presude.

 

KURIR / TANJUG / BETA

 

Advertisements

error: