Stefanović: Mi u SNS smo se uvek borili za dijalog i pravdu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović najavio je da će tročlana delegacija SNS, predvođena poslanikom Vladimirom Orlićem, učestvovati u sutrašnjem dijalogu vlasti i opozicije u Skupštini Srbije gde će posrednici biti predstavnici Evropskog parlamenta, dok je lider Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac ponovio da DS neće učestvovati u dijalogu, ali da je spremna da razgovara s predstavnicima EU.

 

Gostujući na RTS, Stefanović je rekao da SNS podržava dijalog i da je spremna da se razgovara o tome šta u okviru izbornog procesa može da se unapredi u najkraćem roku.”Hoćemo da razgovaramo šta građani mogu da dobiju, a da bude transparentnije i čistije, na primer u vezi s biračkim spiskom. Hoćemo da imamo potpuno transparentan proces, predložićemo da Republička izborna komisija omogući svakom građaninu da proveri da li je na izborima neko glasao umesto njega”, kazao je Stefanović.

Advertisements

 

On je odbacio kritike pojedinih opozicionih stranaka da dijalog predstavlja “fingiranje” i ocenio da “nije dijalog ako donesete spisak i kažete: ‘Ako sve usvojite onda je to u redu, a ako ne usvojite, onda nije u redu’ “.

 

Podsetivši da je Glavni odbor DS još 14. septembra doneo odluku o bojkotu izbora, ali i da će DS razgovarati sa međunarodnom zajednicom o uslovima za fer i poštene izbore, njen lider Zoran Lutovac je kazao da je Predsedništvo stranke potvrdilo tu odluku i da DS neće učestvovati u sutrašnjem dijalogu u Skupštini Srbije.

 

“Išli smo na prva tri dijaloga na Fakultetu političkih nauka, uvažavajući dobre namere organizatora, ali smo videli da tu ne samo da nema pomaka, nego i da, dok mi razgovaramo o funkcionerskoj kampanji, predsednik države otvara deonicu autoputa”, kazao je Lutovac.

 

N1 Srbija

Advertisements

error: