STEFANOVIĆ: Lažne vesti su veliki problem u Srbiji

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da zabrinjava činjenica što se u Srbiji, nažalost, pojavljuje sve više lažnih vesti, poput one o zatrovanoj vodi u beogradskom vodovodu.

 

“Kakvi su to mozgovi ljudi koji daju informaciju da je vodovod zagađen i onda se lažne vesti šire i na druge gradove”, rekao je Stefanović na vanrednoj konferenciji za novinare predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

On je zamolio sve građane da “pre nego što se olako upuste u širenje lažnih informacija”, razmisle da li time čine uslugu sebi i Srbiji.

Advertisements

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) su, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, uhapsili su u četvrtak dve osobe zbog sumnje da su na društvenim mrežama širili lažnu informaciju da voda u Beogradu nije za piće, saopštio je MUP.

 

Uhapšeni su F.J. (42) i zaposleni u MUP-u B.C. (39) zbog sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje panike i nereda.

Oni se sumnjiče da su na društvenim mrežama širili lažnu informaciju da “u naredna dva dana vodu u Beogradskom vodovodu ne treba koristiti za piće, jer se u vodu greškom prosuo metan, pun kancerogenih čestica” i na taj način izazvali uznemirenost i paniku među građanima.

 

IZVOR: N1 Srbija / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: