STEFANOVIĆ: Ja sam poslao Dijanu Hrkalović u Lučane

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović bila u Lučanima na dan lokalnih izbora po njegovom nalogu, a u cilju smirivanja situacije. Stefanović je dodao da je rekao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je spreman da ponudi ostavku.

 

On je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da je Dijana Hrkalović sve vreme bila u ispostavi Policijske stanice Lučani u naselju Guča, što je, kako kaže, po predstavnicima opozicije “užasan greh kad je državni sekretar u policijskoj stanici”.

“Videli ste te verbalne napade kojima je bila izložena”, rekao je Stefanović, dodajući da ne želi da ih izgovori.

 

On je rekao da je do ovog došlo nakon što su predsednik Dveri Boško Obradović i još tridesetak lica “upali”, u izbornoj noći oko 19. sati, u policijsku stanicu i pri tom “bezmalo linčovali” policajce.

Advertisements

“Upali su u vreme kad je saslušavan L.Đ. po nalogu tužioca zbog sumnje da je napao novinara tog dana, bili su drski, bezobrazni, pretili su policajcima”, rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, policija se nije mešala u izborni proces, već je sve radila po nalogu tužilaštva.

 

Ministar je naveo da su po nalogu tužioca samo dve osobe saslušane u Policijskoj stanici u Lučanima, a ne dvadesetak kako su to po njegovim rečima, tvrdili predstavnici Saveza za Srbiju i dodao da nijednom od njih nije određeno zadržavanje.

 

Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović izjavila je juče da su predstavnici Saveza za Srbiju predvođeni Boškom Obradovićem upali u policijsku stanicu u Guči, jer su hteli da se obračunaju sa policajcima i da je doživela “najbrutalnije uvrede” kada je pokušala da smiri situaciju.

 

N1 SRBIJA

 

Advertisements

error: