Stefanović: Građani da se opuste ja ću da organizujem fer izbore

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Radna grupa za saradnju sa Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava održala je prvi sastanak na kojem su analizirane preporuke OEBS za unapređenje izbornog procesa u Srbiji, saopštila je Vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

 

Članovi Radne grupe, kojoj predsedava ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, sagledali su šta je moguće u kratkom roku unaprediti, kako bi građani imali još bolji izborni proces.

 

Tokom sastanka Radne grupe zaključeno je i da je Vlada Srbije dosta toga uradila u prethodnom periodu, pre svega kada je reč o uređenju biračkog spiska koji je, kako je rečeno, daleko bolji i precizniji nego na nekim ranijim izborima.

Advertisements

 

Dogovoreni su i koraci koje će preduzeti članovi Radne grupe u narednom periodu, među kojima je predviđen i sastanak sa predstavnicima OEBS i ODIHR na kome će se razgovarati o konkretnim stvarima koje mogu unaprediti izborni proces u Srbiji, navodi se u saopštenju.

 

Ministar Stefanović jei poručio da građani mogu biti mini je će se on maksimalno potruditi da napravi fer i normalne uslove za sve.

 

N1 Srbija / Dnevni Žurnal

Advertisements

error: