STEFANOVIĆ: Ako treba poslaćemo policiju na Kosovo!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

BEOGRAD – Srbija ima spreman odgovor ukoliko posle formiranja tzv. vojske Kosova na bilo koji način bude ugrožena bezbednosti Srba u pokrajini ili im zapreti opasnost od novog pogroma, izjavio je potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

 

– Želimo da razgovaramo, da ekonomski napredujemo, a ne da razmišljamo o ratu, ali je sigurno da Srbija neće stajati sa strane i mirno posmatrati napade na svoj narod. Iskreno se nadam da su toga svesni, pre svega, u onom delu međunarodne zajednice koji podržava kosovske Albance, poručio je Stefanović u intervjuu Večernjim novostima.

Advertisements

 

On kaže da informacije sa terena pokazuju da trenutno ne postoji neposredna opasnost po Srbe na severu Kosova i Metohije, ali da ipak, čak šest incidenata kada su pripadnici ROSU upadali na sever, pokazuje da, kada je reč o liderima kosovskih Albanca, ne možete nikada biti potpuno sigurni šta će uraditi sledeće.

 

“Pažljivo pratimo dešavanja i imamo spreman odgovor za svaki scenario”, istakao je Stefanović.

 

On je ponovio da je za Srbe je neprihvatljivo prisustvo bilo kakve naoružane albanske formacije na severu, jer to ima za cilj samo zastrašivanje Srba i pokazuje da Albanci ne poštuju potpisane sporazume.

 

KURIR.RS / FOTO: TANJUG

 

Advertisements

error: