STARLETA SANDRA MODELSICA bi mogla biti nova direktorka RTB BOR

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ruski milijarder Andrej Meljničenko (45), suprug bivše “modelsice” Sandre Nikolić, ponudio je 600 miliona dolara za kupovinu RTB “Bor”, saznaje Informer.

 

Njegova kompanija SGC, koja se bavi eksploatacijom uglja, poslala je Vladi Srbije pismo o namerama, u kojem je iznet plan o ulaganju u četiri rudnika u borskom basenu.

 

Strateško partnerstvo
Meljničenkova kompanija zainteresovana je za kupovinu kompletnog RTB “Bor”, ali je spremna i na strateško partnerstvo sa Vladom Srbije.

 

Pet ponuda
Za RTB “Bor” se pored Meljničenka bore dve kineske i dve kanadske kompanije
– Kompanija Andreja Meljničenka sa sedištem u Sibiru bavi se ulaganjem u rudnike širom sveta i eksploatacijom uglja. On je odavno imao nameru da investira u Srbiju, odakle je njegova supruga Sandra, a privatizacija RTB “Bor” je idealna prilika za to jer je većina njegovih poslova vezana za energetiku – otkriva sagovornik Informera dobro upućen u privatizaciju našeg najvećeg rudarsko-topioničarskog basena i dodaje:

Advertisements

– Meljničenko je odmah Vladi Srbije poslao pismo o namerama, u kojem je obaveštava da je spreman za strateško partnerstvo, mada je zainteresovan i za kompletnu privatizaciju borskog giganta. Njegov plan je da uloži 500 miliona dolara u otvaranje dva nova rudnika, “Cerovo 2” i “Cerovo primarno”, koji su najveća nalazišta bakra u borskom basenu. Preostalih 100 miliona dolara namerava da investira u proširenje rudnika “Veliki Krivelj”, kao i “Južni Revir” u Majdanpeku.

Prema rečima našeg sagovornika, ponuda Meljničenkove kompanije je za sada najpovoljnija, iako ima konkurenciju u još četiri inostrane firme.

– Pored ruskog milijardera, za RTB “Bor” se bore još dve kineske i dve kanadske kompanije i sve one su spremne da izdvoje između 500 i 600 miliona dolara. Meljničenko jedini za sada nudi okruglo 600 miliona i nada se da će to biti faktor koji će prevagnuti u njegovu korist – objašnjava naš izvor.

IZVOR: INFORMER

Advertisements

error: