STAMATOVIĆ UNIŠTIO VUČIĆA: Zlatiborci krenuli za Beograd Vučiću pod prozore!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Izjava Milana Stamatovića, predsednika opštine Čajetina, u kojoj najavljuje održavanje sutrašnjeg protestnog skupa u Beogradu, s početkom u 14 časova.

Pošto državne raspikuće iz Vlade očigledno imaju nameru da nas nateraju na kolektivno iselenje da bi zlatiborske prirodne resurse i našu dedovinu poklonili misterioznim arapskim investitorima i njihovim pajtosima, „kompletnim idiotima iz vrha vlasti u Beogradu“ – sutra dolazimo u prestonicu, nenarodnoj Vladi pod prozore, a pozivamo i Beograđane i sve građane Srbije da nam se, u 14 sati, pridruže pred Crkvom svetom Marka, odakle ćemo se spustiti u Nemanjinu – najavio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Čajetinci zahtevaju da predstavnike ove opštine sutra prime nadležni za „slučaj gondola“ u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a shodno Zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja, uputili su i zahtev Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da predstavnicima ove lokalne samouprave, omogući uvid u kompletnu dokumentaciju, priloženu u slučaju izdavanja građevinske dozvole za projekat „Beograd na vodi“, da bi se uverili da li je i njegovog za tajnovitog investitora važila ista procedura za dobijanje građevinske dozvole.

Advertisements

– Mi branimo celu Srbiju, od Horgoša do Dragaša, od pokušaja klasične okupacije i otimačine od strane misterioznih stranih i domaćih tajkuna i kvaziinvestitora. Sutra stajemo i na čelo fronta protiv primene pogubnog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom koji se odnosi na dozvolu strancima da, već od 1. septembra, mogu da kupuju našu zemlju, našu dedovinu i očevinu! Ako bismo to dozvolili, postali bismo zemlja bezemljaša i zato – ne damo Vučiću da nas, pod maglom „otvaranja evropskih poglavlja“ daruje svojim nalogodavcima iz Brisela – rekao je Milan Stamatović.

Na pisarnici zgrade ministarstava u Nemanjinoj će „zaboravnom“ Ministarstvu građevinarstva biti uručen spisak desetina kilograma dokumenata koja je, poslednjih godina, ova lokalna samouprava predala toj adresi radi dobijanja građevinske dozvole za gondolu, a zatim će Ministarstvu poljoprivrede i životne sredine biti predat zvanični prigovor na pokušaj besprizornog otimanja više od trećine teritorije opštine Čajetina, pod firmom formiranja „Parka prirode“. Zbog saučesništva u ovom „pravnom teroru“ nad „slobodnom teritorijom Zlatibora“, na portirnici Vlade Srbije Čajetinci će predati zahtev za smenu ministarki Zorane Mihajlović i Nele Kuburović, i državnih sekretarki Stane Božović i Aleksandre Damnjanović, ako se utvrdi da “Beograd na vodi“ i ostali slični projekti nemaju kompletnu regularnu dokumentaciju.

Izvor: Srbin.info

Advertisements

error: