STAMATOVIĆ: Napraviću novi kamp i podeliti puške deci

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Kamp je poslužio aktuelnom režimu za obračun sa mnom, jer je Čajetina jedna od retkih opozicionih opština.

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, koja je podržala održavanje takozvanog Omladinsko-patriotskog kampa na Zlatiboru koji je policija zabranila, saopštio je da organizatori „neće odustati od njegovog održavanja i da se nada da će taj kamp postati tradicionalan“.

– Nije to nikakav militantni i teroristički kamp, kako su ga prikazivali prorežimski analitičari tvrdeći da se deca u njemu obučavaju za neke terorističke akcije. To je kamp u kome su se deca učila preživljavaju u prirodi, odbrani, patriotizmu i rodoljublju, a novinari su na licu mesta imali priliku da se u to uvere – saopštio je novinarima Stamatović, nakon što je policija zabranila kamp u četvrtak oko 22 časa, dva dana pred njegov zvaničan završetak.

 

– Zbog tih optužbi, nećemo odustati od kampa, nego ćemo se truditi da on preraste u tradiciju, kako bi deca mogla da uče ono što ne mogu da nauče kroz redovno školovanje, a prvenstveno kako da zaštite sebe, svoju porodicu i da razvijaju svest o svojoj državi – poručio je Stamatović.

Advertisements

 

I Stamatović i Željko Vukelić, predsednik Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije, istakli su da je kamp „bio na vreme prijavljen policiji, koja je dala saglasnost za njegovo održavanje, te da je opština Čajetina podržala kamp, jer je organizovan u skladu sa zakonima i ustavom Srbije“.

– Lokalna samouprava je pomogla u spravama koje su im bile potrebne, u hrani i smeštaju i mi ćemo to i dalje raditi, bez obzira koliko nas optuživali. Znamo da radimo ispravu stvar i da decu vaspitavano onako kako treba i kako je popularno svuda u svetu. Ako ovakvi kampovi postoje u Rusiji i u svim razvijenim zemljama – Francuskoj, Nemačkoj, Škotskoj, Irskoj i drugde, u čemu je problem Aleksandra Vučića sa ovim kampom – zapitao se Stamatović.

 

Stamatović negira da su puške prave već da su u pitanju plastične koje su služile kao ukras i iluzija kako bi kamp bio uverljiv, a situacije i akcije bile realnije.

 

AUTOR TEKSTA: B92 / Gerila.rs / Agencije

Advertisements

error: