ŠTA TI JE SUDBINA! Dečko iz Srbije otišao da radi u Rusiju pa poginuo u kamionu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Staniša Purić (23) iz Banje Koviljače nastradao je pre dva dana u Rusiji, kada je na njegov kamion, dok je stajao pored puta, naletela hladnjača ruskog prevoznika, koja je preticala greder, i usmrtila ga na licu mesta.
Nesrećni mladić je na rad u Rusiju otišao 15. januara i ovo je bila njegova prva samostalna tura kamionom. Ranije je nekoliko puta s kolegom prolazio tom deonicom kako bi dobro upoznao teren, a, kako kaže njegov stric Zoran Ilić, otišao je tamo u želji da zaradi koji dinar.

– Nesreća se dogodila na oko 160 kilometara od Moskve, na magistralnom putu u blzini Samare. Staniša je stajao parkiran pored puta, čekajući da prođe greder koji je sklanjao sneg sa kolovoza. Saobraćaj se izvodio naizmenično, ali je u jednom trenutku vozač hladnjače iz suprotnog pravca krenuo u preticanje i naleteo na vozilo iz drugog smera. Prikolica se prilikom udara odbila i zadnjim delom udarila u kamion u kojem je sedeo naš Staniša. Kako smo obavešteni, kabina je smrskana, a Staniša je preminuo na licu mesta – priča stric Zoran.

Advertisements

 

Staniša je u Rusiju otišao pošto je prestao da radi kao taksista. Prošao je obuku i išao sa iskusnijim kolegama nekoliko puta u Rusiju.

Pokazao se kao jedan od najboljih vozača, ali se prva samostalna tura završila kobno. Porodica još nije dobila zvanično saopštenje o njegovoj pogibiji, a ni u ambasadi nisu mogli da im daju bilo kakve informacije. Stanišin stric Zoran kaže da je preko dispečera srpskog prevoznika saznao za tragediju, a na osnovu fotografija su shvatili da je reč o članu njihove familije.

 

– Još ne znamo kada će telo biti dopremljeno. To bi u najboljem slučaju moglo da bude za sedam dana – kaže Zoran.

 

ALO

Advertisements

error: