ŠTA SE OVO DEŠAVA SA SRBIJOM!? Kriminalci se po Beogradu ubijaju VOJNOM municijom!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Vojni sindikat Srbije podneo je krivičnu prijavu protiv brigadnog generala V.Z. i potpukovnika N.D. zbog toga što su, kako se navodi u saopštenju, zloupotrebili službeni položaj ali i zbog toga što su omogućili ljudima iz kriminogene sredine da koriste strelište i municiju Vojske Srbije.

 

Kako se navodi u saopštenju sindikata, prijavljeni se sumnjiče da su tokom 2015. i 2016. godine, zloupotrebljavajući svoj službeni položaj i falsifikovanjem službenih evidencija kroz koje su prikazivali fiktivno ostvareno radno vreme, pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od milion dinara.

 

“Oni se sumnjiče i da su u periodu od februara do juna 2016. godine, licima iz kriminogene sredine, javnosti poznatim kao Vučko, Sale Mutavi i Velja Nevolja, kao i drugim licima koji nisu pripadnici VS, omogućili da van radnog vremena koriste strelište, naoružanje i municiju VS kako bi uvežbavali gađanja iz vatrenog oružja”, navodi se u saopštenju.

Advertisements

 

Aleksandar Stanković, poznati i kao Sale Mutavi, ubijen je u oktobru u oružanom napadu u Beogradu dok je Veljko Belivuk, koji nosi nadimak Velja Nevolja, uhapšen jer policija smatra da je povezan sa ubistvom Vlastimira Miloševića.

 

“Vojni sindikat Srbije, kao što je obećao, nastavlja sa borbom protiv nezakonitog rada i zlouotreba u redovima Vojske Srbije”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo: Zašto se do sada ćutalo?
Povodom saopštenja Vojnog sindikata Srbije, Ministarstvo odbrane podseća na proceduru podnošenja disciplinskih i krivičnih prijava i postavlja opravdano pitanje zašto se do sada ćutalo o navodnim zloupotrebama.

Ministarstvo odbrane će, kao i uvek, maksimalno sarađivati sa nadležnim organima u utvrđivanju istine i naglašava da niko neće biti zaštićen pred zakonom ukoliko se krivica utvrdi, navodi se u saopštenju.

 

IZVOR : N1 SRBIJA

Advertisements

error: