ŠTA SE OVO DEŠAVA!? Masovni požari u Hrvatskoj i Crnoj Gori vide se i iz svemira!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Situacija u Splitu je bolja nego pre nekoliko sati. Vatra je pod kontrolom. Puno je manje dima i otvorenog plamena, ali bura i dalje jako duva. Najgore je na području Pravići-Kučine i Žrnovici, navodi 24.sata.hr

HRT1 javlja da će u Spaladium Areni biti evakuacioni centar sa 250 ležajeva

Županijski vatrogasni zapovednik Dražen Glavina je rekao da je požar u Splitu pod kontrolom.

Najkritičnija područja su i dalje Žrnovnica, Kučine i Mravinac koji se nalaze na jugozapadnom delu planine Mosor. Snabdevanje celog Splita strujom visi o koncu. Trenutno su bez struje deo Solina i deo Splita.

Advertisements

Požar nošen jakom burom zahvatio je predveče splitske čertvrti Dračevac, Mejaše i Kilu, a evakuisan je i tržni centar City Centar One, dok vojska, vatrogasci i gradjani učestvuju u gašenju.

Agencija Hina saznaje od vatrogasaca da trenutno gori oko benzinske stanice na Dračevcu, i da je vatra stigla i do stambenih četvrti Mejaša i Kile gde se stanari uključuju u gašenje vatre.

Vatra preti i zgradi Opštinskog suda na Dračevcu, a očekuje se dolazak ministra pravosudja Dražena Bošnjakovića i predsednika tog suda Gorana Čolaka.

Požari bukte u Srnoj Gori takođe a NASA je objavila snimke povezane sa google servisom i verovali ili ne, požari tačnije dim registrovani su ćak i od strane satelita.

KURIR

Advertisements

error: