ŠTA REČE!? VULIN: Vojska će da pomogne rast nataliteta u Srbiji

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Beograd — Bela kuga je jedan od najvećih problema u Srbiji i vojska će se uključiti u aktivnu borbu za povećanje nataliteta, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin.

 

Prema njegovim rečima, “kao što je predsednik Srbije i vrhovni komandant vojske rekao – vlada bela kuga i ne rađa nas se dovoljno, što je jedan od najvećih problema u Srbiji”.

 

“U skladu sa naređenjima (predsednika Vučića) i Vojska Srbije se uključuje u aktivnu borbu za povećanje nataliteta. I Vojska Srbije, kroz svoje mogućnosti će učiniti sve da se više rađamo, da stimulišemo rađanje, da pomognemo svakoj porodici koja hoće da ima decu”, rekao je Vulin.

Advertisements

Kako navodi, vojska je odredila solidarnu pomoć u visini jedne prosečne zarade za svako novorođeno dete pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i uvela da Fond vojnih osiguranika plaća četiri pokušaja veštačke oplodnje i pomeri gornju granicu starosti žene sa 42 na 44 godine.

 

Prema njegovim rečima, kako bi se očuvalo zdravlje pripadnica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije postojaće obavezni preventivni pregledi u cilju sprečavanja raka dojke i grlića materice.

 

B92

Advertisements

error: