ŠTA REČE? VUČIĆ: Prosečna plata u Beogradu je 600 evra!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je danas radove naradove na projektu Beograda na vodi, gde je istakao da je to najveće gradilište u ovom delu Evrope, kao i da će taj i svi projekti koji se sprovode u prestonici, doprineti ukupnom razvoju.

 

Predsednik se novinarima obratio na krovu zgrade “Bela vista” u Beogradu na vodi, koja će, kaže, u junu biti useljena, jer je svih 228 stanova prodato.

 

U zgradi pored, “Park vju”, sa 244 stanova, gotovo sve je prodato, dodao je Vučić.

– Ponosan sam na činjenicu da je ovo najveće gradilište u ovom delu Evrope, 1.554 radnika je danas ovde. Ponosan sam na sve što se radi u Beogradu – rekao je Vučić.

On je podvukao da je budžet grada za 300 miliona veći, dok je deficit manji.

Advertisements

– Toliko je Beograd uređeniji i lepši i toliko su porasle potrebe Beograđana. Sve će to da doprinese ukupnom razvoju ekonomije, doneće novac, radna mesta, turiste – rekao je Vučić.

 

Predsednik Srbije ukazao je da je važno da Beograd svake godine ima sve veći budžet, i istakao značaj izgradnje metroa, jer, kako kaže, ljudi imaju više standard u prestonici, što zahteva i bolju infratsrukturu.

– Kada govorite o gužvama, svake godine u Beogradu ima 35.000 novih automobila. Prosečna plata u Beogradu je viša od 600 evra, dramatično veća nego u nerazvijenijim krajevima zemlje. Važno je da u skladu sa tim standardom gradimo infrastrukturu koja to može da prihvati – rekao je Vučić.

 

BLIC

FOTO: TANJUG

Advertisements

error: