ŠTA NAPRIČA? HILARI KLINTON: Srbija da plati svakom Albancu 500 evra odštete!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

O rezoluciji kojom bi bilo predloženo da Kosovo dobije status države-posmatrača, izjašnjavala bi se Generalna skupština UN, odnosno, za ovu rezoluciju i protiv nje glasale bi sve 193 članice UN.

 

Posle najave da se u Beogradu pokreće unutrašnji dijalog o Kosovu, albanski lobisti užurbano spremaju rezoluciju za UN kako bi Kosovo dobilo stolicu u tom telu. Prema saznanjima Sputnjika, na toj rezoluciji rade lobisti u Americi kojima pomaže “Fondacija Klinton”, a plan je da Kosovo dobije status države-posmatrača po uzoru na Palestinu.

Amerika navodno namerava, kako tvrdi Sputnjik, da na taj način zaobiđe Savet bezbednosti UN, čije članice imaju pravo veta, a ukoliko bi Priština uz pomoć SAD i uspela da ostvari svoje ciljeve pre završetka pregovora u Briselu, pregovori Beograda i Prištine bi izašli iz statusno neutralnog formata.

Advertisements

U isto vreme, “Klintonovoj Americi” se žuri da što pre realizuje ovu ideju i zbog Turske, odnosno sve veće podrške Istanbula projektu “Velike Albanije”, jer zvanična Amerika nije za promene granica na Balkanu.

Isto tako šokirala je vest da je Klintonova na samitu svog fonda izjavila da bi Srbija svakom Albancu iznad 18 godina trebala da plati odštetu od po 500 evra za pretrpljen strah zbog navodnog genocida!?

IZVOR: TELEGRAF / DNEVNI ŽURNAL

Advertisements

error: