SRPSKI VATERPOLISTA: Niko normalan u Srbiji ne mrzi Hrvate

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ono što se desilo posle finala Svetske lige Srbija – Hrvatska na Tašmajdanu ostavilo je naš komšiluk u neverici.

 

“Godinama se Hrvatska i Srbija bore u vaterpolu za najsjajnija odličja. Međutim, taj rivalitet, pun međusobnog uvažavanja, podignut je na još veću visinu tokom Svetske lige u Beogradu. Srbija je dva puta pobedila Hrvatsku. Prvi put u grupi 11:10, a potom i u finalu 12:11 te je osvojila takmičenje i plasirala se na Olimpijske igre”, tim rečima počinje hrvatski portal Index.hr priču o onome što se desilo nakon finala.

Naglašavajući da su u oba meča “domaći navijači na Tašmajdanu aplauzom pozdravili hrvatsku himnu, a igrači i stručni štabovi čestitali jedni drugima po završetku fantastične utakmice koju je 17 sekundi pre kraja iz peterca prelomio Filip Filipović”, pažnja se tada usmerila na našeg sjajnog vaterpolistu, Dušana Mandića.

Advertisements

 

Momak koji je, pri zaostatku od 8:9 čudesnom šraubom iz daljine matirao zvanično najboljeg golmana ovog turnira, Marka Bijača, i “praktično izmislio gol koji je pogurao njegovu ekipu do pobede”, kako to navodi Index.hr, po završetku meča je od prisutnih novinara tražio da precizno prenesu ono što ima da kaže za njihovu konstataciju kako “voli da igra protiv Hrvatske”.

 

I, evo tih reči Dušana Mandića, koje su u Hrvatskoj dospele na naslovne strane:

“Volim da igram finala, a ako neko misli to što ste rekli – volim da igram protiv trenutno našeg najvećeg sportskog rivala. Ponavljam, naš najveći sportski rival je Hrvatska. To je trenutno najbolja reprezentacija s kojom igramo već deset godina. Nemoj neko da je moje reči izokrenuo. Ovo je sportski i prijateljski rivalitet”, poručio je Mandić.

 

Blic.rs

Foto: Tanjug

Advertisements

error: