Srpski trener promenio ime: Stidim se svog srpskog porekla

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Uoči meča Lige Evrope između Dinama i Spartaka iz Trnave u Zagrebu jedna od glavnih vesti u celom regionu jeste priča bivšeg trenera slovačkog tima, Nestora el Maestra, Srbina po poreklu.

 

Ono što o čemu svi bruje jeste njegovo priznanje zašto je promenio ime – stideo se svog srpskog porekla.

Rođen je u Beogradu 1983. godine kao Nestor Jevtić, ali se sa 8 godina preselio u Englesku, da bi već u 16. godini odlučio da promeni svoje ime, jer se stideo što dolazi iz zemlje koju su svi okarakterisali kao agresorsku.

– Hteo sam da se rešim onog ‘ić’. Nakon toliko godina u Engleskoj osećao sam se kao Britanac, a bilo me je i sram što sam iz Srbije koja je tada u svetu bila poznata kao agresor. Tiraninu Slobodanu Miloševiću, čije prezime se završavalo kao moje, sudilo se za ratne zločine – rekao je u jednom intervjuu.

Advertisements

 

Najpre je promenio ime u Džon Smit, ali je potom odluči da vrati svoje pravo ime Nestor, ali dodao mu je “El Maestro”, jer mu je to bilo kul.

– Sad sam El Maestro duže nego što sam bio Jevtić i naučio sam da živim sa tim – poručio je Nestor el Maestro.

 

On je od najmlađih dana želeo da bude trener, krenuo je u akademiji Vest Hema, potom su usledili angažmani u Austriji iz Beča, Šalkeu, Hanoveru, Hamburgeru, Valensiji i onda je prihvatio poziv da bude prvi strateg Spartaka iz Trnave sa kojim je osvojio prvu istorijsku titulu šampiona Slovačke.

Ipak, posle tog uspeha nije ostao već se preselio u CSKA iz Sofije.

Inače, fudbalskim zaljubljenicima je verovatno poznatiji njegov mlađi brat Nikon koji je takođe promenio prezime u El Maestro, koji je svojevremeno važio za najtalentovanijeg igrača Evrope, ali je potom potpuno nestao sa fudbalske mape.

 

ESPRESO.RS

Advertisements

error: