SRPSKI KOŠARKARŠ: Dosta više sa Kosovom, zaboravite na to!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Nikola Kalinić podigao je prašinu u srpskoj javnosti iznošenjem svojih političkih stavova.

 

Srpski košarkaš je dao neku vrstu političkog intervjua za “Blic” u kome je govorio o mnogim aktuelnim društveno-političkim temama, a dotakao se i problema Kosova.
zmeđu ostalog srpski košarkaš je naveo da je vreme da Srbi prihvate neke stvari koje su postale realnost, i da bi pitanje problema Kosova trebalo što pre rešiti, ali i da se naš narod mora rešiti nekih iluzija iz prošlosti po njegovom mišljenju.

 

– Hajde da rešimo više taj problem, izvučemo šta možemo i nastavimo dalje – kaže Kalinić i dodaje da je kosovski boj bio pre 600 godina, a već dosta decenija to nije „naša“ teritorija, neka me, kaže, isprave stariji i pametniji ako grešim. Niko ne živi od prošlosti i što se pre pomirimo sa sadašnjošću i nastavimo dalje, bolje će nam biti. Nismo nebeski narod, niti smo ikada bili, imali smo svetlih momenata u prošlosti, ali moramo da se pomirimo s tim da smo sada mala i nebitna tačka na ogromnoj mapi sveta – rekao je između ostalog Kalinić.

Advertisements

 

Većina tih njegovih stavova nikako se nije dopala većem delu Srbije, što se i moglo u neku ruku očekivati, a to je jasno i na osnovu reakcija i pisanja po njegovim Tviter profilu od strane onih koji su pročitali intervju.

 

Na njegovu adresu stigli su brojni odgovori njegovih neistomišljenika koji su ga žestoko napali zbog iznešenih stavova.

 

BLIC.RS / ESPRESO

FOTO: Tanjug

 

Advertisements

error: